Eerste elftal

Ten Voorde kritisch over ontslag Hake: "Komt de club duur te staan"

Ten Voorde kritisch over ontslag Hake: "Komt de club duur te staan"

Vrijdagavond maakte FC Twente bekend dat het geen passende functie heeft kunnen vinden voor de ontslagen hoofdtrainer René Hake. Wat dus resulteerde in het afkopen van de inmiddels voormalig oefenmeester van de club. Clubwatcher Leon ten Voorde vindt de gang van zaken onbegrijpelijk, vooral omdat er in de zomer niks mogelijk was.

"Zo zag de technische staf tot z'n frustratie meerdere keren transfers van 'kwaliteitsspelers' afketsen op bedragen, die in het voetbal te verwaarlozen zijn", schrijft hij in De Twentsche Courant Tubantia. "Zuinigheid boven alles, zo hoorden ook de werknemers op kantoor elke dag, want de club mocht niet opnieuw in gevaar komen."

De club heeft ergens toch nog een potje met geld gevonden om de "goed verdienende" trainer af te kopen. Het bedrag loopt naar verluidt in de tonnen. "Daar had je ook een hele leuke voetballer met transferwaarde voor had kunnen binnenhalen", vervolgt Ten Voorde kritisch. "Tel daar de kosten van het aantrekken van een ervaren trainer als Gertjan Verbeek - eventueel met een assistent - bij op en je komt uit op een bedrag dat het miljoen euro aantikt, of daar zelfs overheen gaat."

[google]Met het snelle ontslag van Hake is het de vraag of Van Halst er eind vorig jaar wel goed aan heeft gedaan hem een tweejarig contract te geven. Mede omdat er binnen de club al twijfels waren of de Drent de juiste man was voor de club. Al verdiende Hake volgens de technisch directeur een langdurige verbintenis wegens de goede prestaties.

Dat gegeven maakt het de huidige beslissing minstens zo bizar. "En dat aan de vooravond van een serie thuisduels waarin de kans op succes ook met hem levensgroot aanwezig was. De eenmansactie in december 2016 en het mysterieuze ontslag in oktober 2017 komt de club nu duur te staan. Of Twente moet ergens een weldoener hebben gevonden die alles op zich heeft genomen. In het persbericht dat de club gisteravond laat de deur uitdeed werd verder met geen woord gerept over de herkomst van het geld", besluit Ten Voorde.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties