Eerste elftal

Ten Voorde oordeelt: "Brenet zal niet blij zijn, maar dat waren trainer en supporters ook niet over hem"

Ten Voorde oordeelt: "Brenet zal niet blij zijn, maar dat waren trainer en supporters ook niet over hem"

Afgelopen zondag speelde FC Twente tegen Go Ahead Eagles. De Tukkers wonnen de derby van het Oosten met 1-3 in de Adelaarshorst. In de opstelling waren twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV. Allereerst verving Alec van Hoorenbeeck de geschorste Mees Hilgers en begon Alfons Sampsted aan de basis in plaats van Joshua Brenet. Met de terugkomst van de geblesseerde Brenet is de vraag ontstaan wie er moet starten op de rechtsback positie. Leon ten Voorde vindt de keuze van Oosting meer dan terecht.

Brenet speelde volgens de clubwatcher geen goede wedstrijd tegen PSV, vandaar dat hij het alternatief om met Sampsted te beginnen niet raar vindt. "Hij zal misschien niet blij zijn geweest, maar ik denk dat de supporters en de trainers ook niet blij zijn geweest met Brenet in de eerste helft tegen PSV", vertelt hij tijdens De Ballen Verstand. De beslissing om met de IJslander te starten tegen Go Ahead Eagles vindt hij juist. "Het was daarom volkomen logisch dat hij teruggreep op Sampsted, die defensief gewoon betrouwbaarder is."

Linksback Gijs Smal kwam net als Brenet terug van een blessure en speelde ook geen goede wedstrijd tegen PSV, aldus Ten Voorde. Toch vond hij de keuze van Smal op linksback in plaats van Youri Regeer wel terecht. "Wanneer kom je anders in het ritme als terugkomende speler?", vraagt de clubwatcher zich af. Echter kwam Brenet ook terug van een blessure, dus zou dit voor hem ook gelden. Hier denkt Ten Voorde daarentegen anders over. "Dat vind ik toch anders, want je wilt met een linkspoot op linksback spelen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties