Eerste elftal

Ten Voorde pleit voor realisme in plaats van 'Ajax-trekjes' bij Twente-supporters

Ten Voorde pleit voor realisme in plaats van 'Ajax-trekjes' bij Twente-supporters

De transferperiode zit erop. Enkele supporters van FC Twente zijn totaal niet tevreden over de transfers die het technisch duo Arnold Bruggink en Jan Streuer heeft gedaan. Op social media komt voorbij dat supporters het aankoopbeleid niet goed vinden en dat er meer spelers bij hadden gemoeten. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde zijn er in Enschede meer 'Ajax-trekjes' dan men zelf vermoed.

Ten Voorde vindt dat de supporters van FC Twente te verwend doen. "Nooit met 4000 man in de regen in het Diekman gezeten, denk ik dan. Nooit Tony McNulty en Rini Plasmans zien binnenkomen als nieuwe vleugelflitsers in Enschede. Wachten op een handtekening van Roel Smand, dat is pas afzien", schrijft de clubwatcher in zijn column in TC Tubantia.

"Vorige week stuurde een boze supporter een berichtje waarin hij - vrij vertaald - opriep tot spreekkoren richting de nieuwe technisch directeur. Mag het misschien een tikkeltje genuanceerder allemaal? Natuurlijk had er nog best een vleugelspeler bij gekund, natuurlijk zijn niet alle wensen ingewilligd, is er ergens gegokt en verloren, mag er kritisch naar de scouting worden gekeken, zijn er vraagtekens en twijfels, maar die zijn er ook in Nijmegen, Heerenveen, Rotterdam, Almelo en ja zelfs in Amsterdam."

"Net zoals bij veel andere clubs moeten ze ook bij FC Twente niet veel hebben van de verwendheid van veel Ajax-supporters, maar in Enschede kan een deel er ook wat van. Eén keer vierde, een keer vijfde, twee keer Europees voetbal en het zicht op de realiteit is vertroebeld. Goed omgaan met snel succes blijkt maar al te vaak een lastig iets", aldus Ten Voorde.

"Wout Brama verwoordde het vorig seizoen treffend: de huidige ploeg behoort bij de top van Nederland, maar of de club structureel al zo ver is, zal moeten blijken. Zolang FC Twente met een dijk van een begroting van 35 miljoen maar negen miljoen euro kan besteden aan het voetbal, zijn er in De Grolsch Veste nog een heleboel stappen te zetten. Dat is de realiteit."

"Dat het gemiep op social media niet de stem van iedereen is, werd donderdagavond na de uitschakeling tegen Fenerbahçe duidelijk toen de ploeg een staande ovatie kreeg. Het lied 'Al worden we laatste of degraderen we, al spelen we bij de amateurs. Onze club blijft FC Twente en onze liefde verandert nooit', klonk uit duizenden kelen. Zo kan het ook: beseffen wie je bent en waar je vandaan komt. En ps: er staat in Enschede een prima selectie, top 6 waardig, ook dat nog eens", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties