Eerste elftal

Ten Voorde resoluut: "Die gaat niet naar FC Twente"

Ten Voorde resoluut: "Die gaat niet naar FC Twente"

FC Twente heeft op dit moment vier centrale verdedigers in de selectie. Met het vertrek van Julio Pleguezuelo naar Engeland is er een sterkhouder vertrokken in de achterhoede. In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger heeft technisch directeur Arnold Bruggink aangegeven dat er een linksvoetige centrale verdediger wordt gezocht. Leon ten Voorde weet te vertellen dat Mike Eerdhuijzen niet naar FC Twente komt.

Julio Pleguezuelo heeft FC Twente verlaten. De Spaanse verdediger heeft een contract getekend bij het Engelse Plymouth Argyle, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Daardoor heeft FC Twente op dit moment vier centrale verdedigers in de selectie. Pröpper, Hilgers, Mesbahi en Bruns vormen de opties voor trainer Joseph Oosting. Mesbahi en Bruns zijn jeugdspelers die nog niet goed genoeg bevonden worden voor de basis.

De naam van Mike Eerdhuijzen (Sparta Rotterdam) werd genoemd die in het plaatje van technisch directeur Bruggink zou passen. FC Twente-watcher Leon ten Voorde weet te melden dat Eerdhuijzen niet naar FC Twente gaat. "Dat zijn rare geruchten. Ik vind het al heel bijzonder dat die naam überhaupt genoemd wordt. De naam werd ineens gedropt door een Sparta-site. Hij heeft deze zomer zijn contract nog verlengd tot 2026", aldus Ten Voorde in de Ballen Verstand podcast.

Het is duidelijk dat Bruggink deze transferperiode nog graag een nieuwe centrale verdediger verwelkomt. Wie dat gaat worden is tot dusverre nog niet duidelijk. "FC Twente gaat gewoon met Pröpper en Hilgers spelen, dus ze gaan geen contract dat loopt tot 2026 voor heel veel geld afkopen. Ze kunnen dat geld beter op een andere manier besteden. Wat wel zeker is, is dat er centraal achterin eentje bijkomt. Dat is een van de prioriteiten, maar op dit moment is daar nog geen duidelijkheid over", aldus Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties