Eerste elftal

Ten Voorde vindt massale roep om Cleonise onterecht en oppert alternatief

Ten Voorde vindt massale roep om Cleonise onterecht en oppert alternatief

Een van de dingen die bij een wedstrijd van FC Twente een zekerheid lijkt, is de wissel Daan Rots voor Václav Cerny. In de eerste vier eredivisiewedstrijden van 2023 paste trainer Ron Jans de wissel telkens toe. Veel supporters begrijpen de wissel niet zo goed. Cerny is dreigend en Rots brengt nauwelijks wat in aanvallend opzicht bij zijn invalbeurten. Velen zouden dan ook liever Denilho Cleonise zien.

Ook Clubwatcher Leon ten Voorde vindt het opmerkelijk dat de wissel elke wedstrijd doorgevoerd wordt. "Ik snap wel dat Cerny in de vermoeidheid komt en Rots heel veel arbeid levert, maar je zou haast gaan denken dat Rots niet de aanvaller is om in te wisselen als je op zoek bent naar een goal", vertelt Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Het is te vroeg om al definitief een stempel op hem te plakken, daar moet je altijd mee uitkijken. Maar als jij als aanvaller zo moeilijk tot goals en assists komt, hij staat nog op nul, kun je je wel afvragen: waarom brengen we hem altijd?", aldus Ten Voorde.

"Het publiek schreeuwt altijd massaal om Cleonise. Dat vind ik ook wat makkelijk. Ik weet dat Cleonise niet veel minuten heeft gehad, maar als hij speelt, laat hij het ook nooit zien. Hij wordt wel heel groot gemaakt. De staf werkt elke dag met hem en die zien dan blijkbaar toch iets wat nog niet goed genoeg is om hem in te laten brengen. Maar het is wel zo dat als je telkens dezelfde invallers erin doet en hem nooit brengt, kun je je afvragen wat voor toekomst hij nog heeft bij FC Twente", zegt de clubwatcher.

Ten Voorde oppert dan ook een goed alternatief voor FC Twente. "Als je hem toch niet inbrengt, kun je hem beter verhuren. Het is een jongen die in aanleg heel veel potentie heeft. Het is een jongen die vlak voor tijd, als de vermoeidheid optreedt, veel in huis heeft. Maar hij heeft het wel zelden laten zien, zo eerlijk moet je ook zijn", besluit Ten Voorde.

Poll

Moet FC Twente Cleonise verhuren?

Discussieer verder in de comments onder het artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties