Eerste elftal

Ten Voorde voorspelt: "Ik zie een van deze jongens nog niet dit seizoen debuteren"

Ten Voorde voorspelt: "Ik zie een van deze jongens nog niet dit seizoen debuteren"

FC Twente is momenteel op trainingskamp in Oliva, naast de selectie gingen er ook een aantal jeugdspelers mee. Lucas Vennegoor of Hesselink, Benjamin Nagel, Harrie Kuster en Jort Ribbers zijn de spelers uit de jeugd die mee mochten van trainer Joseph Oosting. Toch verwacht clubwatcher Leon Ten Voorde niet dat zij snel hun debuut zullen maken in de eredivisie.

De jeugdspelers zullen momenteel genoegen moeten nemen met oefenwedstrijden. "Die moeten het vooral hebben van oefenwedstrijden doordeweeks als de reserves spelen, dat ze dan minuten maken", vertelt de clubwatcher tijdens De Ballen Verstand. Ten Voorde verwacht niet dat deze spelers in actie zullen komen bij de selectie. "Ik zie een van deze jongens nog niet dit seizoen debuteren."

Echter beseft de clubwachter dat niets zeker is in de voetballerij. "Neem Mats Rots, hij speelde tegen PEC Zwolle in de basis en heeft in Europa gespeelde, terwijl hij nog in de onder 18 mag spelen." Al is het broertje van aanvaller Daan Rots wel verder ontwikkelt in vergelijking met het viertal. "Hij is wel een stap verder dan deze jongens, want hij traint in Nederland al mee."

Naast linksachter Mats Rots maakte middenvelder Gijs Besselink ook zijn debuut voor FC Twente dit seizoen. Net als Rots speelde hij ook een Europese wedstrijd en scoorde hij zelfs tegen Riga, dit lukte de linksachter niet. Dit is Ten Voorde ook niet ontgaan. "Gijs Besselink heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, die is nu al vast selectielid." Zo snel kan het dus gaan voor een jeugdspeler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties