Eerste elftal

"'Terror Ted' heeft eieren voor zijn geld gekozen"

"'Terror Ted' heeft eieren voor zijn geld gekozen"

FC Twente moet op zeer korte termijn afscheid nemen van Technisch Manager Ted van Leeuwen. Volgens diverse media zal de voormalig journalist vertrekken naar het Deense Esbjerg fB. FC Twente-watcher Tijmen van Wissing was dinsdagochtend op het trainingscomplex en merkte wat opmerkelijks op bij de training van FC Twente.

"Terror Ted ontbrak vandaag op het trainingsveld en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Want normaal gesproken is Van Leeuwen altijd bij de selectie van trainer René Hake te vinden. Vanochtend schitterde hij door afwezigheid", aldus Van Wissing op Radio Oost.

De FC Twente-watcher heeft zelfs geprobeerd telefonisch contact te zoeken met Van Leeuwen omdat hij hem wou spreken. "Maar hij reageert niet", vervolgt Van Wissing. "Het is geen publiek geheim meer dat hij niet heel erg lekker lag bij FC Twente. Hij heeft dus eieren voor zijn geld gekozen en gaat dus aan de slag in Denemarken, maar maakt wel deze transferperiode af."

Toch kreeg de Technisch Manager vorige week nog de complimenten van directeur Jan van Halst. "Maar Ted van Leeuwen lag gewoon niet lekker op de werkvloer. Ook had hij geen makkelijke uitdaging bij FC Twente, want hij moest shoppen met een lege portemonnee en kreeg Jan van Halst boven zich. Dus ik denk dat het voor beide partijen goed is dat ze uit elkaar gaan."

Hiermee is de 'schoonmaak' bij FC Twente bijna ten einde. "Hij was wel zo'n beetje de laatste der Mohikanen. Hij kwam nog uit de koker van Aldo van der Laan, wat dat betreft kan FC Twente echt door met een frisse lijn. Onno Jacobs zal zo nog vertrekken en Gerald van den Belt is nu weg. Kortom, er zitten alleen nog maar nieuwe mensen in de nieuwe top."

Toch moet FC Twente mogelijk wel 'rouwen' om het vertrek van Van Leeuwen. "Er gaat best wel veel knowhow verloren. Ted van Leeuwen had natuurlijk wel een heel groot netwerk. Uvini was echt wel een sterkhouder vorig jaar, maar hij heeft wat miskoopjes gehad met onder meer Michael Olaitan en Thomas Agyepong. Dat waren miskleunen van de bovenste plank.

[google]"Hij had ook niemand om zich heen die hem af en toe van repliek diende. Ted van Leeuwen was wat dat betreft niet echt een droomkandidaat bij FC Twente. Het kwam er niet echt uit. Ze zullen ook zonder hem verder moeten en Jan van Halst kan het ook niet in zijn eentje dus er zal wel iemand bij moeten komen", besluit Van Wissing dit onderwerp.

Doe mee aan de FC Twente Topcoach competitie en WIN mooie prijzen!!


Net als de afgelopen jaren organiseert Twente Insite ook dit jaar weer een FC Twente Topcoach competitie. Koop met een budget van 52 miljoen euro 18 spelers en scoor met deze selectie zoveel mogelijk punten! Voor de uiteindelijke top vijf hebben we mooie prijzen. KLIK HIER en doe ook mee! PS: Vergeet niet je vrienden uit te dagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties