Eerste elftal

Terugblik 2022: De Grolsch Veste gaat uit zijn dak na behalen Europees voetbal

Terugblik 2022: De Grolsch Veste gaat uit zijn dak na behalen Europees voetbal

Na acht jaar afwezigheid keerde FC Twente afgelopen zomer weer terug in Europees verband. De Tukkers werden vorig seizoen vierde in de eredivisie en mochten daardoor voorronde Conference League spelen. De avond dat Europees voetbal in de wacht werd gesleept was een magische.

Op 11 mei 2022 kon FC Twente eindelijk weer eens Europees voetbal behalen in het thuisduel tegen FC Groningen. Voordat er werd afgetrapt was het al een indrukwekkend duel. Jody Lukoki, die dat seizoen nog onder contract stond bij FC Twente, was een paar dagen voorafgaand aan de wedstrijd overleden. Hij werd vlak voor de aftrap op prachtige wijze herdacht in De Grolsch Veste.

Na het eerbetoon was het tijd voor de wedstrijd. Het was de één-na-laatste speelronde van het seizoen. Als FC Twente won en concurrent AZ won niet, werd Europees voetbal in de wacht gesleept. Na een kwartier spelen leek het al heel lastig te gaan worden. FC Twente stond nog 0-0 in eigen huis tegen FC Groningen, terwijl AZ op bezoek bij FC Utrecht met 0-2 voorstond. Een half uurtje later stond het er al weer wat beter voor. FC Twente was op een 1-0 voorsprong gekomen en FC Utrecht had wat teruggedaan: 1-2.

In de tweede helft trokken de Tukkers de wedstrijd naar zich toe. Het werd uiteindelijk 3-0. Dit leek nog niet genoeg voor het behalen van Europees voetbal. Het andere duel was tijdelijk gestaakt en duurde dus nog een paar minuten, maar AZ stond nog altijd voor. FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper had in een interview al aangegeven dat het de volgende wedstrijd maar moest gebeuren en de spelers waren al lang en breed bezig met de ereronde. Enkele supporters liepen het stadion al uit op weg naar huis.

Deze supporters zouden hier even later spijt van hebben. Uit De Grolsch Veste klonk een werkelijk oorverdovende brul. Het was niet te geloven: FC Utrecht had met de allerlaatste balaanraking van de wedstrijd de 2-2 gemaakt. FC Twente ging weer Europa in! De spelers juichten en de supporters kwamen het veld op. Het feestje zou nog lang duren. Dit leverde prachtige beelden op. Bekijk ze hieronder.

Bekijk vanaf 16:15

Terugblik 2022: De Grolsch Veste gaat uit zijn dak na behalen Europees voetbal
Terugblik 2022: De Grolsch Veste gaat uit zijn dak na behalen Europees voetbal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties