Eerste elftal

Theo Janssen onthult: "Munsterman duwde me richting de uitgang van FC Twente"

Theo Janssen onthult: "Munsterman duwde me richting de uitgang van FC Twente"

Theo Janssen werd in 2008 door FC Twente overgenomen van Vitesse voor anderhalf miljoen euro. Na drie succesvolle seizoenen met een landstitel, een KNVB Beker en een Johan Cruijff Schaal vertrok de middenvelder voor drie miljoen euro naar Ajax. Janssen wilde graag voor Ajax spelen, maar houdt ook toenmalig voorzitter Joop Munsterman verantwoordelijk voor de transfer.

"Ik wilde blijven. Ik wilde eigenlijk mijn contract verlengen en daar nog drie à vier jaar spelen. Dat is er niet van gekomen, omdat Joop mij eigenlijk een beetje richting de uitgang duwde", vertelt hij bij Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. "Ik paste bij de club, de supporters waren helemaal gek van mij en binnen het team hadden we een hele goede verstandhouding."

"De hiërarchie binnen het elftal was heel erg duidelijk, dus ik snapte niet dat hij dat deed. Dat deed hij wel vaker, want toen ik daar kwam had hij al problemen met de transfers van Arnautovic en Elia. Altijd als spelers het goed deden, dan kwamen er problemen en dat vond ik weleens jammer. Dat lag voor het grootste deel denk ik ook aan Joop, terwijl hij ook gewoon fantastische dingen voor de club heeft gedaan. Want uiteindelijk zijn ze mede dankzij hem kampioen geworden", besluit Janssen.

Uiteindelijk speelde Janssen één seizoen voor Ajax. In 2012 werd hij voor iets meer dan vijf ton verkocht aan zijn oude liefde Vitesse. In 2014 stopte hij met voetballen. Inmiddels is Janssen veel op televisie te zien als analist en is hij assistent-trainer bij Vitesse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties