Eerste elftal

Theo Janssen perfecte assistent-trainer voor FC Twente? "Hij kan iets losmaken"

Theo Janssen perfecte assistent-trainer voor FC Twente? "Hij kan iets losmaken"

Theo Janssen staat bekend als clublegende bij FC Twente. De bij de supporters zo geliefde oud-middenvelder won in de drie seizoenen dat hij in Enschede speelde de landstitel, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Tegenwoordig is hij assistent-trainer bij Vitesse onder Phillip Cocu.

Het is dan ook niet gek dat Janssen wordt benoemd als mogelijke toekomstige assistent-trainer bij FC Twente. René Wagelaar lijkt het wel een goed idee. "Theo is al een paar keer in beeld geweest bij de club", vertelt Wagelaar bij VoetbalTijd. "Hij zou hier natuurlijk ontzettend goed passen. Hij ziet het spelletje als bijna geen ander, hij is tactisch echt heel sterk en kan goed met de jongens, met de groep omgaan. Het is geen gluiperd, gewoon een goede gast. Het zou perfect passen."

"Theo zit nu bij Vitesse. Vorige week zei hij tegen mij dat hij nog niet wist wat hij volgend seizoen wilde gaan doen. Als Vitesse niet gaat verlengen, wil hij misschien wel weer als analist aan de slag. Maar hij zou echt perfect bij Twente passen. Theo kan bij jongens iets losmaken, dat ze net een stapje extra voor hem willen doen. Het is een straatjongen", besluit Wagelaar.

Janssen werd in 2008 door FC Twente overgenomen van Vitesse voor 1,5 miljoen euro. Hij speelde drie jaar in Enschede en won de drie prijzen: de landstitel en Johan Cruijff Schaal in 2010 en de KNVB Beker in 2011. Daarna vertrok hij voor drie miljoen euro naar Ajax.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties