Eerste elftal

Theo Janssen uit onvrede, terugkeer naar FC Twente onwaarschijnlijk

Theo Janssen uit onvrede, terugkeer naar FC Twente onwaarschijnlijk

Philip cocu besloot twee weken geleden na opnieuw een nederlaag op te stappen bij Vitesse. Op maandag werd Edward Sturing gepresenteerd als zijn opvolger. Deze neemt zijn eigen assistenten mee waardoor Theo Janssen kon vertrekken als assistent-trainer. Eerder deze maand gaf de oud-speler van FC Twente aan open te staan voor een functie bij de Tukkers. Echter werd op dinsdagmiddag bekend gemaakt dat hij aan de slag gaat bij de Vitesse jeugd.

Theo Janssen, geboren in Arnhem, gaat aan de slag bij de jeugd van Vitesse, maar zijn precieze rol is tot op heden nog niet duidelijk. "Voorlopig ga ik in elk geval helpen waar het nodig is, hier en daar wat assisteren en daarna zien we wel", vertelt de Arnhemmer in een interview met omroep Gelderland. Hij keert hiermee terug op de plek waar hij eerder ook werkzaam was.

Toch houdt hij een zure nasmaak over aan het vertrek van Cocu. Met name het lange wachten zorgt bij Janssen voor een teleurstelling. Hij hoorde maandag pas dat hij niet meer welkom was bij het eerste elftal. De voormalig middenvelder vertelt: "Ik heb met Benjamin Schmedes (technisch directeur) een goed gesprek gehad en hij gaf ook aan dat het anders had gemoeten. Ik vond het jammer dat het zo lang duurde en was daar niet blij mee."

Naast dat het erg lang duurde was Janssen ook niet te spreken over de communicatie vanuit het bestuur van Vitesse. "Wij als coaches wisten van niets, terwijl de Gelderlander het nieuws bracht", vertel hij in een interview met AD. Door het gebrek aan communicatie heerste er hoge onzekerheid en onduidelijkheid. Dat had voorkomen kunnen worden. "De communicatie naar ons toe had beter moeten zijn, hier was niemand bij gebaat."

Een terugkeer bij FC Twente lijkt er voor nu niet in te zitten. Op maandag zal er verder gepraat worden over zijn rol bij Vitesse. Daarnaast heeft Janssen een aflopend contract bij de club uit Arnhem en is hij van plan deze te verlengen. "De intentie van beide kanten is dat we met elkaar verder willen." Hierdoor schijnt een terugkeer op korte termijn bij de Tukkers uitgesloten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties