Eerste elftal

Theo Janssen ziet terugkeer bij FC Twente nu wel zitten

Theo Janssen ziet terugkeer bij FC Twente nu wel zitten

Theo Janssen is al meer dan een jaar assistent-trainer van Vitesse. Daarnaast is de oud-middenvelder van FC Twente vaak te zien als analist bij Champions League-wedstrijden op RTL. Daarin zien we dat Janssen vol enthousiasme diep ingaat op het spelletje. Wellicht kan hij in de toekomst terugkeren bij FC Twente om zijn kennis in te zetten.

Janssen is in het verleden al een aantal keer gepolst om assistent-trainer te worden bij FC Twente. "Maar ik vond dat ik er nog niet klaar voor was", vertelt Janssen bij het jaarlijkse Sponsorcafé van voetbalvereniging Rood Zwart in Delden, zo meldt Nieuws uit Delden. "Maar in de toekomst zou ik het zeker wel willen, ja."

"Ik heb me er heel erg thuis gevoeld", vertelt de oud-middenvelder over zijn tijd bij FC Twente. Trainer Steve McClaren had geen moeite met de levensstijl van Janssen, die wel van een biertje en een sigaret hield. "Als ik op het veld maar presteerde..." Ook teammanager Toon Renes, waarmee Janssen een speciale band had, vond het geen probleem. "Het eerste wat Toon tegen me zei, was: effe peukje doen, Theo?"

Zou Janssen ooit ergens als hoofdtrainer aan de slag willen? "Ik twijfel. Daar komt zoveel méér bij kijken. De omgang met sponsoren, met de pers. Ik wil met het spelletje bezig zijn, niet met al die dingen eromheen", besluit Janssen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties