Eerste elftal

Thesker beseft afhankelijkheid: "Laten we hopen dat Sparta verliest"

Thesker beseft afhankelijkheid: "Laten we hopen dat Sparta verliest"

FC Twente pakte dinsdagavond in De Grolsch Veste voor het eerst sinds 21 oktober 2017 de drie punten in het eigen stadion. Tegenstander PEC Zwolle werd met 2-0 teruggestuurd naar de provinciehoofdstad, tot grote tevredenheid van aanvoerder Stefan Thesker.

"Het werd tijd, we hebben hier veel te lang op moeten wachten", aldus de centrale verdediger, die voor het eerst sinds 12 december vorig jaar weer een overwinning kon vieren. "Deze overwinning is flink verdiend. We zijn heel blij met deze drie punten."

Thesker geeft in gesprek met FOX Sports te kennen dat hij er dit seizoen wel eens doorheen heeft gezeten. "Het hele jaar is al zwaar. We hebben nog geen enkele goed periode gekend. Er was altijd hoop, maar op sommige dagen dacht ik wel: godver, wat gebeurt hier? Kunnen we niet meer voetballen? Maar vandaag hebben we laten zien dat we het wel kunnen."

[google]

Het besef is er wel dat FC Twente er nog lang niet is. De achterstand op Sparta Rotterdam en Roda JC bedraagt respectievelijk één punt en drie punten. Roda JC ontvangt landskampioen PSV in eigen huis en Sparta neemt het op tegen NAC Breda, kortom het wordt nog spannend.

"We zijn nog steeds afhankelijk, maar laten we hopen dat Sparta verliest. Dan blijft het verschil één punt en kan alles nog gebeuren. Maar elk duel moeten wij het zelf gewoon weer opbrengen. Het gaat niet vanzelf. We zijn nog niet weg van de slechte sfeer. We blijven knokken en af en toe moeten we ook een beetje geluk hebben", besluit Thesker.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties