Eerste elftal

Thesker zocht geen contact met ontslagen Verbeek: "Je gaat ook niet na elke training samen eten"

Thesker zocht geen contact met ontslagen Verbeek: "Je gaat ook niet na elke training samen eten"

Vorige week maandag viel het doek voor trainer Gertjan Verbeek. De resultaten waren ondermaats en een deel van de selectie zou zich tegen de trainer hebben gekeerd. Hoe kil de band was bleek zondag wel uit het interview van Stefan Thesker met Voetbal Inside reporter Simon Zijlemans.

Thesker werd gevraagd of het een hectische week was geweest of dat het allemaal wel mee viel. "We hadden die week al eens eerder dit seizoen dus we zijn er al een beetje ervaren mee. Ik heb het al eens eerder meegemaakt. Zelfs vijf trainers in één seizoen. Dat heb je gewoon in de topsport. Als je geen resultaten haalt dan gaat er vaak op de trainerspositie wat veranderen."

Zijlemans: "Ben je er blij mee dat Verbeek is ontslagen?" Thesker: "Dat gebeurd, dat was niet mijn beslissing." Zijlemans: "Maar ben je er blij mee?" Thesker: "Als je vaak niet wint dan vraag je je wel af: waar kunnen wij iets doen. En je kunt ook geen spelers meer kopen. Je moet proberen dingen te veranderen en dat is op deze manier gebeurd."

[google]Na het ontslag van Verbeek vond Thesker, die aanvoerder was onder Verbeek, het niet nodig om nog even contact te leggen. "Nee. Ik heb via de media wel dingen gehoord, maar voor de rest heb ik persoonlijk geen contact gehad." Zijlemans: "Ook geen berichtje van: Bedankt?" Thesker: "Nee, maar dat heb je niet vaak in de topsport hoor. Ik heb met mijn vijf trainers daarvoor ook niet altijd geappt van: Hey, ik wens je nog veel succes. We zijn gewoon professionele sporters en je weet dat dit soort dingen gebeuren. Je gaat ook niet na elke training samen eten ofzo, en dat hoeft van mij ook niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties