Eerste elftal

Throwback: Ruiz scoort bij Sparta op geniale wijze zijn eerste goal ooit voor FC Twente

Throwback: Ruiz scoort bij Sparta op geniale wijze zijn eerste goal ooit voor FC Twente

Aanstaande zondag reist FC Twente af naar Rotterdam waar de confrontatie wacht met Spart Rotterdam. Iemand die goede herinneringen bewaard aan dit duel is niemand minder dan Bryan Ruiz. Hij maakte op 1 augustus 2009 zijn eerste goal ooit in het shirt van FC Twente. Dit deed hij op hele fraaie wijze op bezoek bij Sparta Rotterdam. Dit was tevens zijn eredivisiedebuut.

Na een klein uur spelen ontvangt Ruiz de bal in de loop zo'n twintig meter van het doel. Hij controleert de bal zo dat hij met zijn gezicht naar het doel komt te staan en ziet de Spartaanse keeper een beetje voor zijn goal staan. Wat volgt is een prachtige stift die via de onderkant van de lat binnen stuitert. Dit was de 0-2 in die wedstrijd wat tevens de eindstand werd.

Ruiz was in zijn tijd bij FC Twente goed voor 43 doelpunten en 24 assists in 96 wedstrijden. Zijn prijzenkast bij de Tukkers is ook niet mis. Hij werd eenmaal landskampioen, pakte één keer de beker en won tweemaal de Johan Cruijff Schaal in Twentse dienst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties