Eerste elftal

Tijd voor verandering in de opstelling? Veel keuze voor Oosting, die ook op moet passen

Tijd voor verandering in de opstelling? Veel keuze voor Oosting, die ook op moet passen

Trainer Joseph Oosting kon afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk over bijna de gehele selectie beschikken. Iedereen was fit, maar Max Bruns was geschorst. Dat betekende dat FC Twente een bank had om je vingers bij af te likken. Van de spelers die op de bank zaten kun je al een alleraardigst elftal maken die bij menig eredivisieclubs niet zou misstaan. Maar is het niet een keer tijd dat een paar van deze spelers wat langer de kans gaan krijgen in de basis?

Ook clubwatcher Leon ten Voorde viel de sterke bank op. "Voor de wedstrijd had ik een fotootje gemaakt van de reservebank en had ik op X gezet: 'O, oeps, dit zijn de reserves'", vertelt hij bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Daarmee wil ik aangeven: Twente heeft wel een hele sterke bank. Er zaten allemaal spelers die onder de top bij alle ploegen in de basis staan."

"In een wedstrijd die heel moeizaam loopt kan FC Twente gewoon eventjes Eiting, Regeer, Boadu, Taha en Ünüvar brengen. Eiting viel uitstekend in, Regeer had de assist op Boadu, Taha scoorde. Ünüvar heeft het de eerste seizoenshelft moeilijk gehad. Hij heeft weinig gespeeld, had te weinig inhoud en had fysieke mankementen, maar hij is de laatste tijd echt aan de weg aan het timmeren, ook op de trainingen. Hij krijgt meer inhoud. Hij viel voor zijn doen ook best lang in (Ünüvar speelde veertig minuten, red.). Als je dat soort spelers kunt brengen, heb je echt luxewissels", aldus Ten Voorde.

Is dit dan het moment om bijvoorbeeld Eiting een basisplek te geven? "Eiting heeft vorige week ook gespeeld en toen vond iedereen dat Twente terug moest naar het blok van Sadílek en Kjolo, waar ze eerst succes mee hadden. Kjolo speelde nu een mindere wedstrijd. Dat kan natuurlijk een keer. Je moet ook oppassen voor een afrekencultuur."

Wordt het nu niet een keer tijd dat er ergens een wissel gaat plaatsvinden? "Vlap heeft twee weken geleden bij NEC op de bank gezeten. Dat was wel een wake-up call voor hem. Oosting heeft gewoon veel mogelijkheden om wat te doen. Pietje kan best wel een keer plek moeten maken voor Jantje. Misschien gaat hij wel een keer met Ünüvar starten op het kunstgras van Woudestein."

"Maar je moet wel zoveel mogelijk streven naar automatismen en vastigheden. Binnen dat vaste stramien kun je wel een ander type een keer neerzetten op een plek. Dat wil niet zeggen dat het hele systeem in duigen valt. Dat wordt interessant de komende wedstrijden. Dan kom je ook weer op de kikkers (in de kruiwagen houden, red.). Hoe gaan ze daarmee om?"

"Stel dat Ünüvar als linkerspits speelt komende zaterdag, dan moet er weer een plekje voor Vlap worden gecreëerd, of niet. Van Wolfswinkel zal wel weer beginnen in de spits, maar dat wordt met Boadu ook wel interessant. Max Bruns komt ook nog weer terug in de selectie. Er waren drie spelers bij Twente die in De Kuip nog hebben gespeeld, die tegen RKC geen minuut hebben gemaakt: Sampsted, Van Hoorenbeeck en Gijs Besselink", besluit Ten Voorde.

Voor wat overzicht, deze opstelling zou FC Twente kunnen maken van de reserves van zaterdag tegen RKC Waalwijk:
Tyton; Sampsted, Besselink, Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine; Regeer, Eiting, Taha; Van Bergen, Boadu, Ünüvar
Dan is derde doelman Issam El Maach ook nog eens over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties