Eerste elftal

Toekomst Brenet onzeker? "Clubs willen hun vingers niet aan hem branden"

Toekomst Brenet onzeker? "Clubs willen hun vingers niet aan hem branden"

Joshua Brenet werd op dinsdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van één maand. De rechtsback heeft zich tweemaal schuldig gemaakt aan het autorijden zonder geldig rijbewijs. Het contract van de 30-jarige speler liep dit seizoen al af bij FC Twente, maar na de veroordeling werd deze direct ontbonden. Het is nu de vraag bij welke club de rechtsback terechtkomt na zijn hechtenis.

Oud-trainer van onder andere Feyenoord Mario Been ziet het steeds meer gebeuren dat voetballers zich misdragen buiten het veld. "We horen het helaas vaker in het voetbal dat een x aantal voetballers zich dingen willen veroorloven die eigenlijk niet kunnen. Denk aan Quincy Promes met die cocaïnehandel. Maar ook Dani Alves die veroordeeld is wegens een verkrachting", vertelt hij bij Voetbalpraat.

Been baalt van de acties van Brenet "Dan ben je echt goed bezig met een carrière. Het is gewoon een uitstekende speler, dus dat is zo zonde." De voormalig voetballer en trainer denkt dat impact kan hebben op de groep. "FC Twente laat dit jaar zien dat het gewoon een hecht team is en daarmee erg goed te presteren. Dan komt zo'n ding tussendoor, dat kan wel vervelend zijn."

De rechtsback is transfervrij aan het eind van het seizoen en wilde nog een stap hogerop gaan voetballen. Waar Brenet terecht komt is volgens Been nog een groot vraagteken. "Dan had hij nog een geweldige stap kunnen maken. Ik kan me nu voorstellen dat veel clubs aan een speler waar dan zo’n randje aan zit toch hun vingers niet willen branden. Dat begrijp ik volkomen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties