Eerste elftal

Toevallig: Voormalig FC Twente-speler bondscoach van nieuwe aanwinst Sampsted

Toevallig: Voormalig FC Twente-speler bondscoach van nieuwe aanwinst Sampsted

FC Twente zal op korte termijn rechtsback Alfons Sampsted presenteren als nieuwste aanwinst. De 24-jarige vleugelverdediger komt over van het Noorse Bødø/Glimt. Sampsted is een veertienvoudig international van IJsland. Toevallig genoeg is een oud-speler van FC Twente daar de bondscoach.

Arnar Vidarsson is namelijk de bondscoach van IJsland. Vidarsson werd in de winter van 2006 door FC Twente overgenomen van het Belgische KSC Lokeren voor 150.000 euro. De IJslander speelde slechts elf duels voor FC Twente en werd na anderhalf jaar verhuurd aan De Graafschap, waar hij wel vaste basisspeler was. Het Belgische Cercle Brugge was gecharmeerd en nam Vidarsson over van FC Twente. Daar speelde de voormalig defensief middenvelder zes jaar, waarna hij zijn spelerscarrière beëindigde.

Een paar maanden later werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Cercle Brugge. Hij vervulde deze rol echter slechts vijf maanden. Vidarsson was nog actief bij KSC Lokeren als onder andere scout en hoofdtrainer, voordat hij in januari 2019 trainer van IJsland Onder 21 werd. Sinds oktober 2020 is hij bondscoach van het eerste elftal.

De 44-jarige IJslander is in Nederland niet zo populair geworden. Dat geldt niet voor onze zuiderburen. Vidarsson is in België echt een grote voetbalnaam. Hij was tijdens het afgelopen WK bijvoorbeeld vaak te zien als analist op de Belgische televisie. Daarnaast heeft zijn zoon Viktor Noi Vidarsson dit jaar op zijn vijftiende zijn eerste contract bij KAA Gent getekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties