Eerste elftal

Topscorer Steijn stoort zich aan verkeerde beeldvorming en legt uit waarom

Topscorer Steijn stoort zich aan verkeerde beeldvorming en legt uit waarom

Sem Steijn heeft een neusje voor de goal. Dit bewees hij bij ADO Den Haag en dat is mede waarom FC Twente hem in de zomer van 2022 naar Enschede haalde. Bij FC Twente ging hij de strijd aan met Michel Vlap voor de nummer tien positie. Vorig jaar koos Jans vaker voor Vlap dan Steijn als aanvallende middenvelder, maar dit seizoen is Steijn de absolute nummer één van Joseph Oosting, de opvolger van Ron Jans.

Steijn kende een ijzersterke voorbereiding waardoor Oosting eigenlijk niet meer om hem heen kon. Omdat aanvallend de spoeling dun was koos Oosting voor een bijzondere variant met Vlap als linksbuiten. Hierdoor kon Steijn op tien blijven staan en hij zette de goede lijn door. Steijn scoorde de enige twee Twentse goals in het tweeluik met Hammarby IF in de Conference League waardoor FC Twente een ronde verder ging.

Sindsdien is er qua opstelling niets veranderd. De concurrenten Steijn en Vlap spelen nu wekelijks samen in de basis en in de competitie heeft Steijn al vier keer gescoord. Hiermee is hij de topscorer van FC Twente. Ook tegen Vitesse was hij weer uitermate belangrijk door de enige en dus winnende treffer te scoren. Niet voor de eerste keer positioneerde hij zich rond de penaltystip en werkte de bal met links in het doel. Er wordt wel eens gesproken over toeval, maar daar wil Steijn zelf niet aan.

"Als het zo vaak gebeurt, kun je het geen toeval meer noemen. Het is iets aangeboren, denk ik", vertelt hij in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "Maar het is niet zo dat ik puur op intuïtie handel. Ik kijk altijd heel goed en probeer in te schatten waar de kans het grootst is waar de speler de bal gaat neerleggen. Ik probeer dat in te lezen en kijk goed waar de ruimtes liggen. Maar je moet niet vergeten, dat ik ook heel vaak voor niks loop.”

De teller staat inclusief de Europese wedstrijden op zes goals in tien wedstrijden. Toch vindt Steijn zich meer dan alleen de man met een hoog rendement. "Het stoort me wel eens dat er bij mij daar vooral naar wordt gekeken. Als ik een goede wedstrijd heb gespeeld, en heb gescoord, gaat het toch vaak over dat doelpunt. Natuurlijk: de lat moet hoog liggen. Ik eis ook veel mezelf. Maar als je ziet waar ik vandaan kom, dan heb ik in het voetballende gedeelte al heel wat stappen gezet. Ik denk ook echt, dat ik een aanvallende middenvelder ga worden, die dat onderdeel ook beheerst. Dat ik nu een basisspeler ben, komt echt niet alleen door mijn scorende vermogen", besluit hij overtuigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties