Topseizoen eindigt in groot drama voor Chritos Tzolis

Het seizoen van Christos Tzolis (22) is maandagavond geëindigd in een groot drama. De Griekse spits, die vorig jaar nog een half jaar op huurbasis speelde voor FC Twente, greep totaal tegen de verwachting in naast promotie naar de Bundesliga. Fortuna Düsseldorf won de heenwedstrijd van de promotie/degradatie play-offs met 0-3 op bezoek bij VfL Bochum, maar de Griekse aanvaller en zijn teamgenoten zakten in de return voor het eigen publiek volledig door het ijs.

Bochum scoorde in de 18e minuut de 0-1 en na rust ging het helemaal mis voor de thuisploeg. In de 66e minuut werd het 0-2 en vier minuten later stond er 0-3 op het scorebord. Met een 3-3 stand over twee wedstrijden werd het verlengen, maar in de extra tijd kwam geen van de twee clubs tot scoren. Er volgde een strafschoppenserie die werd gewonnen door VfL Bochum. Het was Takashi Uchino die de zevende strafschop hoog over schoot. De Japanner zakte na zijn misser ineen en was daarna ontroostbaar.

Het is nog onduidelijk wat de toekomst gaat brengen voor Tzolis. Fortuna Düsseldorf, waar hij zich dit seizoen ontpopte tot een ware sensatie, heeft een optie tot koop weten te bedingen in het huurcontract. Of de Duitse club deze optie ook gaat lichten is nog niet bekend. Tzolis werd met 22 doelpunten clubtopscorer en nam hiermee 30% van alle doelpunten voor zijn rekening. Ook pakte hij de gedeelde topscorerstitel van de 2. Bundesliga. Deze titel moet hij delen met Tabakovic van Hertha BSC en Glatzel van Hamburger SV.