Eerste elftal

Trainer Excelsior geniet in de Veste: "Stadion met een geweldige Engelse sfeer"

Trainer Excelsior geniet in de Veste: "Stadion met een geweldige Engelse sfeer"

Vrijdag om 20:00 uur is de Grolsch Veste het decor voor de eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en Excelsior. Na een toch wel teleurstellende novembermaand hoopt de ploeg van Joseph Oosting weer een reeks met overwinningen neer te zetten. In Deventer werd afgelopen zondag een begin gemaakt en het tweede slachtoffer moet Excelsior worden. De laatste overwinning van de Rotterdammers dateert van 1 oktober.

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kijkt uit naar de wedstrijd. "Het is een klein beetje ongelukkig dat je vrijdagmiddag naar Enschede moet in de file. Maar het heeft ook wel iets. In de avond voetballen vind ik wel heel fijn. Daarbij heeft Dijkhuizen een speciaal gevoel bij de wedstrijd. "Ik vind het echt รฉรฉn van de leukere uitwedstrijden. Een vol stadion met een geweldige Engelse sfeer. Daar kijken we naar uit."

Iedereen is hartstikke positief. We staan er aardig voor, maar niet meer dan dat. Zoals je merkt, je wint niet zomaar een potje. Overwinningen zijn duur en ik koester elk puntje. Elk puntje is nu goud waard. Als je bij FC Twente een punt kan pakken, doe je het al geweldig. Het is een hele zware wedstrijd met veel kwaliteit bij de tegenstander. NEC heeft er ook met 3-3 gelijkgespeeld. Dat is best een aardige ploeg, maar daar konden wij ook van winnen. Het is dus zeker niet onmogelijk."

Dijkhuizen moet het tegen FC Twente doen zonder Ajax-huurling Fitz-Jim en Club Brugge-huurling Sandra is een twijfelgeval. "We zijn op bepaalde posities wat dun op het moment. Maar we hebben nog kwaliteit op de bank zitten mocht dat nodig zijn. Maar mocht het daarna tegenzitten, dan wordt het wel lastig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties