Eerste elftal

Trainingskamp een flinke kostenpost, maar het geld nu al dubbel en dwars waard

Trainingskamp een flinke kostenpost, maar het geld nu al dubbel en dwars waard

FC Twente begint vandaag aan de eerste volle trainingsdag van het kalenderjaar 2024. De ploeg reisde dinsdag af naar het Spaanse Oliva waar het diezelfde avond nog de eerste training afwerkte. Het trainingskamp is geen overbodige luxe, want in Nederland is de laatste weken zoveel regen naar beneden gevallen dat de velden bijna niet bespeelbaar zijn.

"We zijn blij dat we op trainingskamp zijn als je kijkt naar de weersvoorspellingen en de staat van de velden in Nederland door de vele regen", aldus FC Twente-trainer Joseph Oosting in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia. "We hebben de vorige maand al regelmatig moeten uitwijken naar kunstgras." Een ondergrond die niet populair is bij spelers, maar ook niet bij Oosting.

Eerder dit seizoen speelde FC Twente al enkele keren op de kunstmatige ondergrond. Waar veel trainer kiezen voor een week trainen op kunstgras, blijft Oosting het liefst trainen op echt gras. Oosting is dus blij met het feit dat de groep nu op goede velden toe kan werken naar de eerste competitiewedstrijd op 13 januari tegen AZ. Het is het geld, naar verluidt zo'n 100.000 euro, meer dan waard. Het zijn ook geen extra uitgaven, want het trainingskamp is gewoon opgenomen in de begroting.

Tip: Volg ons nu ook op Threads.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties