Eerste elftal

Trefzekere Steijn tevreden over voorbereiding: "Heb de trainer een goede reden gegeven"

Trefzekere Steijn tevreden over voorbereiding: "Heb de trainer een goede reden gegeven"

Sem Steijn is op schot in de voorbereiding. De jonge Hagenees wist in alle vier de oefenduels te scoren voor FC Twente. Steijn zit al enige tijd in concurrentiestrijd met Vlap voor een plek op het middenveld. Met negen goals in vier wedstrijden in de voorbereiding lijkt Steijn een plek in het basiselftal van trainer Oosting te hebben afgedwongen.

Op zaterdagmiddag werd de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 gespeeld. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Steijn was wederom trefzeker door vlak voor rust de 2-2 binnen te koppen. "Het geeft vertrouwen. Dit was de laatste test, en ik mocht in de basis staan. Dat was zeer prettig, en daar ben ik blij mee. Ik hoop dat het donderdag weer zo is", vertelt Steijn tegen ESPN.

Maar of Steijn donderdag ook in de basis staat weet hij nog niet. "Ik weet nog niks over het basiselftal van donderdag. De trainer heeft nog niet gezegd wie er in de basis gaan staan tegen Hammarby. Ik ben tevreden met mijn statistieken, negen goals uit vier wedstrijden zijn goede cijfers. Ik heb de trainer een goede reden gegeven om me in de basis te zetten", besluit Steijn.

Trainer Joseph Oosting vertelde na afloop van de oefenwedstrijd dat er al tien namen vaststaan voor de Europese confrontatie tegen Hammarby IF op donderdag 27 juli. Het betreft de linksbuitenpositie waar nog geschoven kan worden. Tegen Schalke 04 speelde Vlap op die positie en stond Steijn op nummer 10. Oosting heeft in de voorbereiding ook gespeeld met van Wolfswinkel op linksbuiten en Vlap op nummer 10, waardoor Steijn vanaf de bank moest beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties