Eerste elftal

Trotse Weghorst reageert op Ajax-geruchten: "Dat zou wel dom zijn"

Trotse Weghorst reageert op Ajax-geruchten: "Dat zou wel dom zijn"

Wout Weghorst is al maanden lang hét onderwerp van gesprek onder de supporters van FC Twente. Na de vermeende interesse van Ajax en zijn winnende goal tegen Polen heeft inmiddels heel Nederland het over de 31-jarige spits. Zondag sloot hij samen met Cody Gakpo aan bij de persconferentie voor de derde poulewedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk. Hier ging hij onder andere in op de interesse in zijn persoon.

"Tuurlijk ben je daarmee bezig en zijn er dingen die spelen en gaande zijn. Maar ik moet wel heel eerlijk zeggen dat dit speelt op de achtergrond. De laatste tweeënhalve maand voorafgaand aan het EK heb ik voor mezelf een pad uitgestippeld om tijdens het EK in topvorm en topconditie te zijn. Dan zou het wel dom zijn om nu met allerlei andere dingen bezig te zijn. Ik hou m'n focus lekker hier en vol op het EK. Daarna ben ik ervan overtuigd dat er vanzelf iets heel moois komt." Of Weghorst zich iets voor kan stellen bij een transfer naar Ajax? "Zoals ik net al zei, ik hou m'n focus op hier. Er is al genoeg over gezegd en er wordt al genoeg voor mij ingevuld. Dat laat ik lekker jullie doen."

Weghorst kreeg de afgelopen jaren veel kritiek als speler van Oranje, maar dat is inmiddels allemaal vergeten. Na de winnende goal tegen Polen heeft het Nederlandse volk de spits omarmd. Tegen Frankrijk startte hij op de bank, maar al vroeg in de tweede helft werd zijn naam gescandeerd door het stadion. Hoe voelt dat? "Het is een stukje waardering en daar ben ik trots op. Daar haal je heel veel energie en voldoening uit om datgene te doen wat je het liefst doet."

Ook de fanshop ziet de populariteit van Weghorst groeien, want alle shirts met zijn naam waren in een mum van tijd uitverkocht. "Dat is gaaf", is de reactie van Weghorst die bekend staat om zijn grote passie voor het Nederlands elftal en zelfs hard juicht als hij scoort tijdens de trainingen. Gakpo begint te lachen. "Lach je me nu uit?", vraagt Weghorst met een grote glimlach. Gakpo: "Nee, zeker niet. Ik vind het mooi dat het wordt aangehaald." Maar waar komt die passie vandaan? Deed je dat als pupil ook al? "Als ik als kleine jongen voetbalde en ik maakte een goal, dan was ik blij en ging ik juichen. Dat heb ik nog steeds." Echter heeft de man uit Borne dat niet buiten het veld. "Dat heb ik alleen met voetbal. Ik kan thuis met de meisjes spelletjes spelen en verliezen. Mama vindt dat wat moeilijker, dus thuis is het een beetje omgedraaid", besluit de Tukker met een knipoog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties