Eerste elftal

Tukkers on tour! Deze aantallen Twente-supporters zijn welkom bij de mogelijke CL-tegenstanders

Tukkers on tour! Deze aantallen Twente-supporters zijn welkom bij de mogelijke CL-tegenstanders

De supporters van FC Twente hebben nog even tijd om geld te sparen, maar over iets meer dan twee maanden barst het feest los. FC Twente gaat tot en met eind januari minimaal vijf Europese uitwedstrijden spelen. De eerste wordt gespeeld op dinsdag 6, woensdag 7 of dinsdag 13 augustus in de derde voorronde van de Champions League.

De Europese uitwedstrijd die de afgelopen jaren het meest in trek was, was veruit het bezoek aan ACF Fiorentina in augustus 2022. Maar liefst 2.200 Tukkers reisden hun club achterna naar het Italiaanse Florence. Waarschijnlijk zal de uitwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League weer een hele populaire zijn. Maar hoe zit het met de capaciteiten van de uitvakken van de mogelijke tegenstanders Rangers FC, Slavia Praag, FC Salzburg en LOSC Lille? We maakten een overzicht, waarbij we ervan uitgingen dat vijf procent van de totale capaciteit beschikbaar is voor uitsupporters, het minimale aantal dat de UEFA voorschrijft.

De capaciteiten variëren best wel. Het grootste uitvak staat op naam van het Ibrox Stadium van Rangers FC met een capaciteit van 2.540. FC Salzburg heeft ook een groot uitvak met een capaciteit van 1.500 toeschouwers. LOSC Lille, dat normaalgesproken plek biedt voor 2.500 uitsupporters, zal vanwege de Olympsiche Spelen in hun eigen stadion waarschijnlijk uitwijken naar Valenciennes. Daar kunnen 1.250 Tukkers in. Slavia Praag heeft een wat kleiner stadion. In de Fortuna Arena is plaats voor 960 uitsupporters.

Op 22 juli zal de loting plaatsvinden voor de derde voorronde van de Champions League. Dan zal ook bekend worden of FC Twente eerst uit of eerst thuis speelt. De heenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus, de return op dinsdag 13 augustus.

Opinie: Ben jij van plan een Europese uitwedstrijd te bezoeken en op welke tegenstander hoop jij? Laat het weten in de reacties.

mogelijke tegenstanders derde voorronde champions league fc twente 2023 2024 reizen capaciteit uitvak

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties