Eerste elftal

Turkse Tukker Deniz Türüc overtuigt: "FC Twente is kansloos tegen Fenerbahce"

Turkse Tukker Deniz Türüc overtuigt: "FC Twente is kansloos tegen Fenerbahce"

FC Twente gaat het op donderdagavond opnemen tegen de Turkse grootmacht Fenerbahce. Oud-Twente speler Deniz Türüc heeft een Turkse nationaliteit en speelde ook jarenlang voor Fenerbahce. Hij denkt dat FC Twente geen kans maakt om de groepsfase te bereiken van de Conference League.

Deniz Türüc speelde meerdere jaren in de jeugd van FC Twente, tot dat hij vertrok in 2011. Hij maakte de overstap naar de Graafschap, waarna hij vervolgens al snel de overstap maakte naar Go Ahead Eagles. In Deventer brak de middenvelder door onder trainer Erik ten Hag en beleefde er succesvolle jaren. Hij verdiende een transfer naar Turkije en ging voetballen bij Kayserispor. Ook daar trok hij de goede lijn door en verkaste al snel naar de Turkse grootmacht Fenerbahce voor 2,5 miljoen.

Türüc weet hoe erg Fenerbahce leeft in de stad en onder de supporters. Hij denkt dat FC Twente geen kans zal maken in het tweeluik. "Fenerbahçe is een gigantisch grote club, met zo’n dertig miljoen fans over de gehele wereld. Fenerbahce heeft deze zomer fors geïnves­teerd. Als je het me heel eerlijk vraagt, dan denk ik dat Twente kansloos is over twee duels", vertelt Türüc in gesprek met de Tubantia.

Türüc speelde in totaal 38 wedstrijden voor Fenerbahce, waarin hij goed was voor zes goals en vier assists als controlerende middenvelder. Inmiddels speelt Türüc bij de andere ploeg in Istanbul, Istanbul Basaksehir, en weet goed hoe het is om in de Turkse wereldstad te wonen. Istanbul heeft namelijk ongeveer evenveel inwoners als geheel Nederland. "Ik heb het geluk dat niet zo lang geleden een tolweg is aangelegd vanwege het nieuwe vliegveld. In tegenstelling tot de rest van de stad is het daar zelden druk. Ik sta nooit in de file", vertelt de Turkse middenvelder over de drukte in Istanbul.

Türüc maakte in 2017 zijn debuut voor het Turkse nationale elftal en denkt niet aan een terugkeer in Nederland. "Eerlijk gezegd denk ik dat hier wel blijf. Mijn kinderen zijn in Istanbul geboren en we wonen op een prachtige plek. Dingen die in Nederland abnormaal zijn, zijn hier heel normaal. Ik heb een privéchauffeur en er is 24 uur per dag bewaking voor het appartement. Als je in Turkije international bent, wordt het leven een stuk gemakkelijker.”

Ondanks dat Türüc al ruim acht jaar in Turkije speelt, komt hij regelmatig terug naar zijn geboorteplaats. Enschede-Zuid is de plek waar hij opgroeide en waar zijn familie en vrienden nog steeds wonen. "Ik heb er enkele panden. Gelukkig doet mijn vrouw de administratie", lacht hij. "Soms lijkt de wereld van onroerend goed wel op die van het voetbal. Het is vallen, opstaan en weer doorgaan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties