Eerste elftal

Twee twijfelgevallen bij FC Twente, Oosting ziet goede reactie spelersgroep na nederlaag

Twee twijfelgevallen bij FC Twente, Oosting ziet goede reactie spelersgroep na nederlaag

Zondag om 14:30 uur staan FC Twente en Go Ahead Eagles tegenover elkaar in de Grolsch Veste. Van origine is deze wedstrijd dé derby van het oosten. Voor de trainers zit er nog een speciaal tintje aan de wedstrijd, want Oosting en Hake zijn beide Drenten en werkten in het verleden met elkaar samen bij FC Twente en FC Emmen. Oosting blikt vooruit op de wedstrijd en begint met een korte terugblik op de nederlaag tegen FC Utrecht.

"Aan de bal was het onvoldoende. We hebben wel veel goede kansen gecreëerd, maar uiteindelijk kom je achter en zie je dat doordat we niet goed spelen het niet recht kunnen trekken. Wat dat betreft was het heel erg teleurstellend. Ander andere kant voelden de jongens en iedereen dat het even tegen zat. Uiteindelijk moet je het daar over hebben en weer op naar zondag", aldus Oosting in gesprek met 1Twente.

Zijn de spelers dan ook extra gemotiveerd op de training? "Iedereen wil het maximale uit zichzelf en het team wil halen. Dan proberen we weer te trainen wat we willen trainen, en daar zit dan weer een bepaald enthousiasme en felheid in. Dat is wel mooi om te zien."

Eerder deze week werd er geoefend tegen sc Heerenveen. In Friesland werd het 1-1. Wat haal je uit zo'n wedstrijd en viel er iemand op? "Als jongens wat minder spelen proberen we hen dezelfde belastbaarheid te geven. Dat betekent wedstrijden organiseren voor de mannen die in het weekend weinig of niet spelen. Het is dan mooi om te zien dat die jongens ook gretig zijn en graag willen. En ook nog met goed voetbal. We hebben 1-1 gespeeld en er hebben wat jonge jongens meegespeeld. Dat was mooi."

En net als vorige week tref je weer een bekende trainer. Vorige week Ron Jans en nu René Hake. "Wij zijn FC Twente en eigenlijk probeer ik me daarvan af te sluiten. Het gaat om mijn team en om onze jongens zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd tegen Go Ahead. We hebben elkaar deze week ook gezien en gesproken. Natuurlijk praat je over voetbal, maar uiteindelijk is hij trainer van Go Ahead en ik ben trainer van FC Twente. Zondag treffen we elkaar en dan hoop ik dat we aan de goede kant van de medaille zitten."

Zijn er nog blessures of twijfelgevallen? "We moeten even kijken hoe het met Younes (Taha) en Carel (Eiting) is. Voor de rest is er niemand ziek, dus dat zijn de twee vraagtekens. Maar we hebben morgen nog een training en we moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties