Eerste elftal

Twente-fan betaalt al 11 jaar lang voor boete na gooien lege beker bier in de Grolsch Veste

Twente-fan betaalt al 11 jaar lang voor boete na gooien lege beker bier in de Grolsch Veste

Het gooien van voorwerpen op het veld is op dit moment een hot item in het betaalde voetbal. Nadat Davey Klaassen uit bij Feyenoord werd geraakt door een aansteker, besloten de clubs en de KNVB in te grijpen. Als er een voorwerp op het veld terecht komt, dan wordt de wedstrijd 10 minuten gestaakt. Gebeurt het daarna nog een keer, dan wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Raakt een voorwerp een speler of een scheidsrechter, dan wordt een duel per direct definitief stilgelegd.

De KNVB en de clubs zijn er helemaal klaar mee dat er voorwerpen op het veld terecht komen. Zo ook FC Twente dat enkele weken nog dreigde om supporters die zich misdragen de seizoenkaart definitief af te nemen. Tot dusver mocht een jaarkaarthouder met een stadionverbod de jaarkaart gewoon behouden. Dit overkwam ook een Twente-supporter elf jaar geleden. Hij gooide destijds een lege beker, kreeg een stadionverbod en een boete. Die laatste is hij nog steeds aan het afbetalen.

Op op 29 april 2012 speelde FC Twente thuis tegen Ajax waar de vlam in de pan slaat als Ajax-speler Toby Alderweireld wordt geraakt door een winkelwagenmuntje van de Albert Heijn. De persoon die het muntje gooide heeft nooit een boete gekregen, maar er werd wel iemand geïdentificeerd die tijdens hetzelfde opstootje een lege beker op het veld gooide. Als straf kreeg hij een boete opgelegd die hij nu al 11 jaar aan het afbetalen is. En hij is nog lang niet klaar.

FC Twente kreeg een boete van 10.000 euro naar aanleiding van de incidenten tijdens die desbetreffende wedstrijd tegen Ajax. Over de hoogte van de boete die de supporter kreeg wil FC Twente geen uitspraken doen. Het bedrag dat de bekergooier iedere maand moet betalen? Enkele tientjes per maand. "En dat gaat nog jaren duren", aldus Van der Kraan in gesprek met de Tubantia. Omdat de supporter zijn jaarkaart wel mocht behouden, keerde hij na het verlopen van zijn stadionverbod gewoon weer terug in de Veste om zijn club aan te moedigen.

Iemand die hier de komende tijd niet op hoeft te rekenen is de Twente-supporter die tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC een beker bier richting doelman Jasper Cillessen gooide. Hij heeft een stadionverbod gekregen en Van der Kraan laat weten dat als FC Twente alsnog een boete krijgt, deze door wordt gestuurd naar de gooier in kwestie. Of de club ook zijn jaarkaart heeft afgepakt is onbekend. "Er zijn regels waar we naar hebben te handelen. Of je het er nu mee eens bent of niet", besluit de algemeen directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties