Eerste elftal

Twente-spelers krijgen advies: "Iets meer theater en stampvoeten mag best"

Twente-spelers krijgen advies: "Iets meer theater en stampvoeten mag best"

Rondom FC Twente is de naam Bram van Polen de laatste weken opvallend vaak gevallen. Dat heeft te maken met de milde reacties van trainer Joseph Oosting, aanvoerder Robin Pröpper en andere spelers ten opzichte van de falende arbitrage na de wedstrijden tegen PSV en sc Heerenveen. Van Polen staat bekend om iemand die na de wedstrijd gewoon zegt hoe verschrikkelijk kut hij de scheidsrechter en de VAR soms vindt.

Volgens Leon ten Voorde mag FC Twente wel iets meer reageren zoals Van Polen. "Woensdagavond in Heerenveen was de VAR kut, maar bij FC Twente verpakten ze hun teleurstelling in een glanzend papier", schrijft de clubwatcher in zijn column in TC Tubantia.

"Hoe zou dat volgend jaar gaan met Weghorst in het elftal? Toen het doelpunt van Myron Boadu bij PSV werd afgekeurd, zag je nauwelijks iets van woede bij FC Twente. Ik pleit hier niet voor klaagbox Luuk de Jong. En het chronische gejammer van Ron Jans en Arne Slot werkt op je zenuwen, maar iets meer theater en stampvoeten mag best als je ervan overtuigd bent dat je onrecht wordt aangedaan."

"De scheidsrechters in Nederland zijn niet best, maar het zijn wel mensen en die breng je toch aan het twijfelen als je even laat merken dat je je niet helemaal kunt vinden in een beslissing. Het doelpunt krijg je niet terug, maar je kunt er gif op innemen dat ze later in de wedstrijd aan het compenseren gaan. Noem het een beetje beïnvloeding", aldus Ten Voorde.

De journalist zag bijvoorbeeld dat de spelers van sc Heerenveen allemaal klaagden na de handsbal van Pröpper, terwijl de spelers van FC Twente vier minuten eerder niet massaal naar de scheidsrechter stormden om te appelleren voor een strafschop na de overtreding op Pröpper. "Het bloedzuigende Atletico Madrid past niet in De Grolsch Veste, maar een beetje Wout Weghorst en een vleugje Bram zou de ploeg goed doen", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties