Eerste elftal

Twente-spelers merken vermoeidheid: "Vroege start speelt 100% mee"

Twente-spelers merken vermoeidheid: "Vroege start speelt 100% mee"

Na een druk eerste blok kon FC Twente tijdens de interlandperiode even rust pakken. Daarna speelde de ploeg van trainer Joseph Oosting gelijk een sterke wedstrijd in eigen huis tegen Ajax. Vervolgens speelden de Tukkers echter matige wedstrijden tegen RKC Waalwijk en Vitesse. Van RKC werd met 1-0 verloren, Vitesse werd nog wel met 1-0 verslagen. Bij FC Twente begint de vermoeidheid parten te spelen.

"Zondag lag het echt aan ons, maar ik vond nu dat we echt niet zo fit oogden, ik zelf ook", zei Robin Pröpper na de wedstrijd tegen Vitesse in gesprek met ESPN. "We proberen, zeker in eigen huis, altijd een hoge intensiteit op de mat te leggen, maar ik merkte dat de krachten iets te snel wegvloeiden. Dat was erg zonde, want dat kwam de wedstrijd niet ten goede."

Ook collega-verdediger Mees Hilgers voelde de vermoeidheid bij de ploeg. "Tegen Vitesse waren we wat vermoeid", zegt de 22-jarige speler tegenover Voetbal International. "Die vroege start van het seizoen speelt nu honderd procent mee. De zware start die we hebben gehad. En natuurlijk missen we nu ook een aantal jongens door blessures. Dat wordt goed opgevangen, maar we moeten zorgen dat we wedstrijden eerder afmaken. Tegen RKC hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, tegen Vitesse ook."

Vier dagen na de wedstrijd tegen Vitesse wordt de volgende wedstrijd alweer gespeeld. Zaterdag om 21:00 uur speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen sc Heerenveen. Dan zal de vermoeidheid plaats moeten maken voor nieuwe energie om een overwinning te boeken. De scheidsrechter bij de wedstrijd is Rob Dieperink en de VAR is Robin Hensgens. Het duel is bijna uitverkocht. Wil je er nog bij zijn? Koop dan hier kaarten.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties