Eerste elftal

Twente-supporters misdroegen zich in Riga en Almere: Kapotte wc's en graffiti gespoten

Twente-supporters misdroegen zich in Riga en Almere: Kapotte wc's en graffiti gespoten

De supporters van FC Twente kunnen in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce niet in de vakken onder het uitvak (122 tot en met 124) zitten door ongeregeldheden tijdens eerdere Europese duels tegen ACF Fiorentina en Hammarby IF. Supporters van Vak-P maakten een spandoek om hun onvrede te uiten. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde kunnen deze supporters zich echter beter richten op de misdragingen van hun eigen supporters.

Ten Voorde kan zich wel indenken dat de supporters die normaal onder het uitvak zitten boos zijn op FC Twente. "Als je daar altijd zit, ben je gehecht aan die plek. Ik snap de teleurstelling van die mensen dat ze daar niet kunnen zitten. Die zeggen natuurlijk heel zwart-wit: 'Twente moet dat regelen, het is de verantwoordelijkheid van Twente'", vertelt de clubwatcher bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Daar hebben ze ook best wel een punt, alleen ze hebben daar echt naar gekeken bij Twente. Maar op dit moment is de constructie van het stadion dusdanig dat ze daar niet heel veel aan kunnen doen. Er kwam ook een spandoek bij Vak-P dat ze daar boos over zijn. Ik snap hun punt wel, want je wilt op je eigen plekje zitten. Aan de andere kant: als dat voor één keer is en je kunt bij elkaar blijven zitten, want ik vind dat wel belangrijk, je gaat voor de gezelligheid een avondje daar naartoe en Twente doet er misschien 2,50 of 5 euro af, dan moeten we niet zo moeilijk doen met zijn allen", aldus Ten Voorde.

Chef sport bij TC Tubantia Fardau Wagenaar is het helemaal met haar collega eens. "Ik dacht echt: 'cut the drama'. Je gaat op een andere plek zitten met je 'mattie' of gezin. Kom op, stel je niet aan", zegt Wagenaar. Ten Voorde is het met de chef sport eens en vindt dat de supporters van Vak-P beter ergens anders over een spandoek hadden kunnen maken.

"We hebben het allemaal over dat ze boos zijn dat er collectief gestraft wordt en dat de uitwedstrijden onder druk staan", zegt Ten Voorde. "Met Hammarby is er van alles gebeurd. Dan zijn ze bij Twente heel teleurgesteld dat in het uitvak bij Almere City de boel is ondergespoten met graffiti. Ik was vorige week in Riga. De sfeer was ongedwongen, er was niks aan de hand. Ik heb bijna geen politieman gezien en de mensen waren vriendelijk. Dan krijgt Twente na de tijd van die club te horen dat de wc-brillen er afgetrokken zijn bij het uitvak. Ik hoop echt dat er camerabeelden zijn en dat die gasten gepakt worden. Waar slaat dat nou op dat je dat doet? Dan denk ik: maak daar een spandoek van, spreek daar mekaar op aan", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties