Eerste elftal

Twente-supporters verschijnen voor de rechter na Hammarby-rellen

Twente-supporters verschijnen voor de rechter na Hammarby-rellen

Het is al bijna een jaar geleden dat FC Twente- en Hammarby IF-supporters met elkaar op de vuist gingen. Op de hoofdtribune van De Grolsch Veste gingen tientallen aanhangers van FC Twente in gevecht met meegereisde Zweden. Negentien mannen verschijnen vandaag en morgen voor de rechter in Almelo. Eerder deelde FC Twente al 41 stadionverboden uit. Ook voor Europese uitsupporters hebben de rellen gevolgen.

Vandaag (maandag) zijn de eerste twaalf aan de beurt. Zij worden verdacht van openbare geweldpleging in vereniging. Op verdenking van zware mishandeling staan de andere zeven mannen dinsdag voor de rechter. Dit meldt RTV Oost.

RTV Oost weet tevens te melden dat FC Twente advies van de politie opvolgt en een aantal veranderingen gaat doorvoeren. De politie startte naar aanleiding van de rellen een onderzoek. Hieruit vloeiden twee adviezen voort. Het eerste advies was om fanzones op te zetten buiten het centrum van Enschede tijdens toekomstige Europese wedstrijden. Daarnaast werd aangeraden om het uitvak aan te passen. FC Twente heeft gehoor gegeven aan deze adviezen.

Fanzone
Achter de schermen is men al druk bezig met het realiseren van een fanzone voor Europese uitsupporters. Dit betekent dat zij een eigen zone in Enschede krijgen waar ze met zijn allen welkom zijn.

Aanpassing uitvak
Zowel bij de thuiswedstrijd tegen ACF Fiorentina in augustus 2022 als bij het duel tegen Hammarby werden er vanuit het uitvak voorwerpen naar beneden gegooid. Een aanpassing van het uitvak was dus noodzakelijk. Het uitvak naar beneden verplaatsen bleek te lastig, waardoor ervoor werd gekozen om een lexaanwand te plaatsen voor het uitvak. Bekijk hieronder hoe dat eruitziet.

Lees meer over het onderzoeksrapport (klik hier).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties