Eerste elftal

Twente, Verenigt! blijft hameren op gezamenlijke oplossing met Nationale Ombudsman

Twente, Verenigt! blijft hameren op gezamenlijke oplossing met Nationale Ombudsman

De gebeurtenissen omtrent de wedstrijd tussen FC Twente en PSV blijft de gemoederen bezig houden. Het onderzoek vanuit politie en justitie is nog in volle gang en Twente, Verenigt! eiste ruim een maand terug een onafhankelijk onderzoek naar wat er die desbetreffende avond gebeurde. De ledenvereniging komt via haar website met een update over de gang van zaken.

Twee maanden geleden vond de inval in het supportershome van Vak P plaats. Verschillende partijen zijn met verschillende verklaringen naar buiten getreden. In plaats van samen te werken aan een oplossing, lijkt het wantrouwen en de onderlinge de strijd alleen maar toe te nemen.

Wat Twente, Verenigt! betreft is het zaak om nu zo snel mogelijk naar een oplossing toe te werken. Hoe? Door een onafhankelijk onderzoek in te stellen waardoor de feiten boven tafel komen en we weer gezamenlijk kunnen werken aan de verdere opbouw van onze club. De basis is vrij simpel: Veiligheid staat voorop. Strafbare feiten worden niet getolereerd. Niet in het stadion, niet in een supportershome, nergens. Vak P is een belangrijk onderdeel van de club FC Twente en we moeten er voor strijden om de unieke sfeer(acties) te behouden.

[google]Afgelopen maand heeft Twente, Verenigt! een oproep gedaan aan de Gemeente Enschede, politie, justitie, FC Twente en Vak P om samen met de Nationale Ombudsman het gesprek aan te gaan. Vak P heeft gelijk kenbaar gemaakt graag om tafel te gaan. FC Twente heeft aangegeven (voorlopig) af te zien van een gesprek met de Nationale Ombudsman, omdat ze allereerst andere paden willen bewandelen. De Gemeente Enschede heeft toegezegd deze week een antwoord te geven op het verzoek, en van de politie is tot dusver geen reactie gekomen.

Twente, Verenigt! zal de komende tijd blijven aansturen op een objectief onderzoek begeleid door de Nationale Ombudsman.

Samenwerken en samen werken aan oplossingen in het belang van onze club!

LIKE ONZE FACEBOOK PAGINA

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties