Eerste elftal

Twentse derby nooit meer op kunstgras: Komend seizoen alle clubs op natuurgras?

Twentse derby nooit meer op kunstgras: Komend seizoen alle clubs op natuurgras?

Heracles keerde dit seizoen na een jaar afwezigheid terug in de eredivisie. Daarmee keerde ook de Twentse derby weer terug op de agenda. De wedstrijd leeft meer in Almelo dan in Enschede, maar uiteindelijk zijn de confrontaties tussen de clubs uit Enschede en Almelo altijd beladen. Dit seizoen speelde Heracles zich veilig op de laatste speeldag en staan beide ploegen ook komend seizoen minimaal twee keer tegenover elkaar.

Voor de spelers van FC Twente is er goed nieuws, want vanaf komend seizoen speelt Heracles niet meer op de gehekelde kunstgrasmat. Op X is te zien hoe de laatste strook kunstgras uit het stadion van Heracles wordt gereden. Heracles neemt de stap een jaar eerder afgesproken. Vanaf het seizoen 2025-2026 zijn alle eredivisieclubs verplicht om op natuur- of hybridegras te spelen. Hierdoor komt er ook een einde aan het vermeende thuisvoordeel van de Almeloërs en de andere ploegen die op kunstgras spelen.

Na de degradatie van FC Volendam en het verwijderen van het kunstgrasveld bij Heracles, is er op dit moment nog één eredivisieclub over met een kunstgrasveld. Het betreft Excelsior dat momenteel vecht tegen degradatie in de play-offs. In de halve finale staat het tegenover ADO Den Haag dat speelt op natuurgras. De andere halve finale wordt gespeeld tussen FC Emmen en NAC. De ploeg uit Drenthe speelt op kunstgras, NAC op natuurgras. Als NAC of ADO promoveert hebben alle stadions in de eredivisie komend seizoen natuurgras.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties