Eerste elftal

UEFA bestraft FC Twente niet voor discutabele goal Renate Jansen

UEFA bestraft FC Twente niet voor discutabele goal Renate Jansen

Vorige maand speelde FC Twente Vrouwen in een mini-toernooi in de eerste voorronde van de Women's Champions League tegen Levante UD. Aanvoerder Renate Jansen maakte bij een 2-0 achterstand een discutabele goal, waarbij ze er vandoor ging met een door haar eigen ploeg teruggegeven bal en knap afrondde. Bekijk het doelpunt in de video onderaan het artikel.

Naar aanleiding van het incident diende Levante een klacht in bij de UEFA wegens onsportief gedrag. De Spanjaarden vonden dat er 'passende disciplinaire maatregelen' genomen moesten worden. Dit gaat echter niet gebeuren. FC Twente hoeft niet te vrezen voor een sanctie, zo bevestigt een woordvoerder van de club tegenover NU.nl.

Na het doelpunt van Jansen scoorde FC Twente nog tweemaal, waardoor het met 2-3 won en doorging naar de tweede en laatste voorronde van de Champions League. Aankomende woensdag speelt FC Twente de heenwedstrijd tegen BK Häcken, een week later wordt de return gespeeld in De Grolsch Veste. Beide duels worden live uitgezonden door ESPN. De winnaar van het tweeluik gaat naar de groepsfase van de Champions League.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties