Eerste elftal

UEFA legt FC Twente opnieuw forse boete op

UEFA legt FC Twente opnieuw forse boete op

FC Twente heeft opnieuw een forse boete gekregen van de UEFA. De Europese voetbalbond heeft de club uit Enschede gestraft vanwege bekers op het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce. Dit seizoen komt het niet veel voor dat er bekers op het veld belanden, waar algemeen directeur Paul van der Kraan blij mee is. Helaas gebeurde het tegen Fenerbahce wel en moet FC Twente flink betalen.

"We merken tijdens de laatste thuiswedstrijden een groot verschil in gedrag op de tribunes bij doelpunten vergeleken met vorig jaar", schrijft Van der kraan op de officiële website van FC Twente. "Waar vorig seizoen nog weleens bekers op het veld terecht kwamen, hebben we de laatste duels geen beker op het veld gezien. Mooi dat dit goed wordt opgepakt. Neemt niet weg dat dit bij de wedstrijd tegen Fenerbahçe wel gebeurde en we van de UEFA een geldboete van maar liefst € 21.125,- hebben gekregen."

Het is niet de eerste keer sinds de terugkeer van FC Twente in Europa dat de club een boete opgelegd heeft gekregen van de UEFA. Naar aanleiding van de thuiswedstrijd kreeg FC Twente een boete van bijna 55.000 euro: 8.000 euro voor het blokkeren van de uitgang van uitsupporters en 46.875 euro voor het gooien van objecten naar het veld. Eerder dit seizoen kreeg FC Twente 62.000 aan boetes na de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF. De UEFA deelde een boete uit van 50.000 euro en één wedstrijd sluiting van Vak-P naar aanleiding van de rellen op de hoofdtribune en een boete van 12.000 euro voor het blokkeren van trapopgangen.

FC Twente speelde op donderdag 31 augustus tegen Fenerbahce. De Tukkers speelden een puike wedstrijd, maar verloren helaas door een benutte penalty van Edin Dzeko. Na de wedstrijd was het Europese avontuur van FC Twente van het seizoen 2023-2024 helaas afgelopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties