Eerste elftal

UEFA veeleisende baas in de Veste: "Binnen een dag 16.000 stoelstickers maken en plaatsen"

UEFA veeleisende baas in de Veste: "Binnen een dag 16.000 stoelstickers maken en plaatsen"

De Grolsch Veste is even niet meer van FC Twente. De UEFA heeft het stadion voor twee weken van FC Twente gehuurd voor de finaleronde van de Nations League. Het FC Twente Stadium is donderdag decor voor de halve finale tussen Spanje en Italië en aanstaande zondag de speellocatie van de troostfinale tussen de verliezers van Nederland - Kroatië en Spanje - Italië. Het hele stadion wordt momenteel ingepakt, want nagenoeg alles moet worden afgeplakt en ingepakt.

"Alles wat je aan sponsoruitingen en logo's in, op en rond het stadion hebt, dat is voor de komende twee wedstrijden not done", vertelt André Spit wiens bedrijf de opdracht heeft gekregen om het stadion Nations League-proof te maken. "In overleg met FC Twente en de UEFA proberen we het hele stadion bijna letterlijk in te pakken."

"Zelfs als er nog een merkje of logo op een computer staat, dan moet dat nog afgeplakt worden", vervolgt Spit in gesprek met RTV Oost. "Ze zijn veeleisend, maar toch ook wel voor rede vatbaar. Er worden draaiboeken samengesteld en uiteindelijk is een hele pluk werk bij ons terecht gekomen. Voor ons is het wel één van de grootste klussen die wij mogen uitvoeren. Niet alleen voor FC Twente, maar ook als ons bedrijf.

Een opvallend voorbeeld van de werkzaamheden is het hernummeren van de stoelen. "De cijfers op de stoelen komen niet overeen met de huidige ticketing in het stadion. De UEFA heeft hier een andere opsomming voor. Dat betekent dat we binnen een dag 16.000 stoelstickertjes moeten maken en die moeten er voor woensdagavond 22:00 uur nog even aan." Ze blijven echter maar enkele dagen zitten. "Maandag staan we er weer om het stadion in oude staat terug te brengen", besluit Spit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties