Eerste elftal

Ugalde breekt Costa Ricaans record door overwinning op Hammarby IF

Ugalde breekt Costa Ricaans record door overwinning op Hammarby IF

Manfred Ugalde stond donderdagavond voor het eerst in de basis bij FC Twente in een Europese wedstrijd. Vorig seizoen speelde hij slechts een kwartier in Europees verband. Dit was tijdens de thuiswedstrijd tegen ACF Fiorentina. Donderdag stond Ugalde in de basis tegen Hammarby IF. Door de 1-0 overwinning heeft de 21-jarige spits een Costa Ricaanse record te pakken.

Dankzij de overwinning is Ugalde nu de jongste Costa Ricaanse speler ooit die een overwinning wist te pakken in een Europese wedstrijd. Hiervoor stond het record op de naam van Joel Campbell, die zijn eerste Europese overwinning op 10 december 2013 wist te boeken. De aanvaller, momenteel actief bij LD Alajuelense in Costa Rica, speelde toen bij het Griekse Olympiakos Piraeus en won met 3-1 van RSC Anderlecht.

Bij zijn debuut was Campbell 21 jaar, vijf maanden en veertien dagen oud. Ugalde heeft zijn eerste overwinning in Europees verband op net iets jongere leeftijd geboekt: de spits was 21 jaar, twee maanden en twee dagen oud.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties