Eerste elftal

'Ugalde en Van Wolfswinkel mogen zich beide opmaken voor basisplek tegen AZ'

'Ugalde en Van Wolfswinkel mogen zich beide opmaken voor basisplek tegen AZ'

Komende zondag sluiten FC Twente en AZ speelronde 26 af in de Grolsch Veste. FC Twente hoopt met een driepunter weer iets aan te kunnen sluiten bij de top en AZ hoopt met drie punten volop mee te blijven doen om de Champions League plekken. Bij beide ploegen zit het qua gevoel wel snor. FC Twente won vorige week bij Fortuna Sittard en AZ elimineerde SS Lazio donderdag uit de Conference League.

De grote vraag is met welke aanvallers Jans zondag gaat starten. Misidjan is terug, maar is nog niet fit genoeg om te starten. Cleonise en Rots zijn beide nog geblesseerd, waardoor de spoeling opnieuw dun is. Tegen Fortuna Sittard startte Salah-Eddine als linksbuiten, maar uit de woorden van Jans kan opgemaakt worden dat hij tegen AZ kiest voor Van Wolfswinkel.

Maar we beginnen in de spits waar Ugalde vorige week uitblonk door twee keer te scoren. Hij blijft sowieso staan. "Volgens mij heb ik ook gezegd dat als iemand twee keer scoort, je als trainer niet zomaar gaat wisselen. Die uitspraak klopt wel", aldus Jans in gesprek met 1Twente.

En dan in combinatie met Van Wolfswinkel als linksbuiten? "Dat kan. Misidjan is er niet bij en de andere vleugelspitsen zijn geblesseerd, dus dan moet je kijken naar andere oplossingen. We hebben nog niet de ideale gevonden, en die is er ook niet, maar we hebben al een keuze gemaakt. Dat vind ik ook wel weer boeiend", besluit Jans met een grote glimlach op zijn gezicht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties