Eerste elftal

Ugalde keert terug in de basis, maar zal zich weer moeten bewijzen bij Oosting

Ugalde keert terug in de basis, maar zal zich weer moeten bewijzen bij Oosting

Manfred Ugalde krijgt dit seizoen tot dusver de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel in de spits. Afgelopen woensdag tegen Vitesse startte Van Wolfswinkel echter in de basis. Ugalde kampte met lichte klachten. De Costa Ricaan is nu echter weer fit en zal dan ook gelijk terugkeren in de basis. Het is echter niet zo dat Ugalde, die dit seizoen nog geen enkele eredivisiegoal maakte, een gegarandeerde basisplaats heeft bij trainer Joseph Oosting.

"Er is een mooie concurrentiestrijd tussen Ricky en Manfred en dat bekijken we per wedstrijd", vertelt Oosting op de officiële website van FC Twente. "Woensdag zijn we gestart met Ricky, Manfred had ook wat klachten, maar die heeft hij niet meer en hij start weer in de basis." Zaterdag speelt FC Twente thuis tegen sc Heerenveen.

Ugalde werd deze zomer voor veel geld naar Enschede gehaald. Hij maakt de hoge verwachtingen met zijn wisselvallige spel en een gebrek aan doelpunten nog niet waar. Ugalde scoorde in vijf basisplaatsen in de eredivisie nog geen enkele goal. Wel was hij al goed voor twee mooie assists. Wellicht gaat de ketchupfles binnenkort open bij de 21-jarige spits en begint hij net als vorig seizoen de ene na de andere goal te scoren. In de laatste negen eredivisiewedstrijden van afgelopen seizoen was Ugalde goed voor maar liefst zeven doelpunten.

Ricky van Wolfswinkel wist dit eredivisieseizoen al driemaal het net te vinden. Hij scoorde bij zijn invalbeurt tegen Almere City FC twee doelpunten en was ook op bezoek bij FC Volendam goed voor een treffer. Woensdag tegen Vitesse begon de ervaren spits in de basis tegen Vitesse. Van Wolfswinkel maakte geen onuitwisbare indruk.

Zaterdag om 21:00 uur speelt FC Twente in een nagenoeg uitverkochte De Grolsch Veste tegen sc Heerenveen. In deze wedstrijd begon het voor Ugalde vorig seizoen eigenlijk allemaal. Hij kreeg bij gebrek aan aanvallers de kans om zich te bewijzen en deed dit door na drie minuten al te scoren en een goede wedstrijd te spelen. In de periode die volgde overtuigde Ugalde FC Twente om hem voor vier miljoen euro naar Enschede te halen. Wellicht gaat de ketchupfles zaterdag open en is Heerenveen-thuis weer een startschot voor een ongekende reeks aan doelpunten van de jonge Costa Ricaanse spits.

Opinie: Maakt Oosting de juiste keuze door Ugalde gelijk weer in de basis te zetten? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties