Eerste elftal

Ugalde één van de beste koppers van de eeuw in de eredivisie

Ugalde één van de beste koppers van de eeuw in de eredivisie

Manfred Ugalde werd afgelopen zomer definitief overgenomen van SK Lommel. De Costa Ricaan moest zijn draai in het begin van het seizoen nog vinden, maar na zijn goal tegen Fortuna Sittard was de centrumspits los. Momenteel staat hij op zeven goals en zes assists. De 21-jarige aanvaller is slechts 1,73, maar is ondanks zijn lengte absoluut geen slechte kopper.

In de wedstrijd tegen AZ kwam FC Twente al snel achter, maar na twee goals van Ugalde werd de achterstand omgedraaid in een overwinning. De kleine spits scoorde eenmaal met het hoofd na een prachtige voorzet van Carel Eiting en hij handelde snel na een ingreep van Daan Rots waardoor hij als eerst de bal binnen kon schieten. Hiermee kwam de teller voor hem op zeven goals in dit eredivisieseizoen.

Ondanks zijn lengte, 1,73 meter, blijkt de Costa Ricaan één van de meest doeltreffende koppers van de eredivisie. Alleen Blaise Nkufo en Luuk de Jong scoorde deze eeuw meer eredivisiedoelpunten met het hoofd. De clublegende deed dit maar liefst 21 keer en de oud-speler van FC Twente kopte tien keer raak. Douglas en Ramon Zomer scoorden net als Ugalde zevenmaal met hoofd, waarmee zij de derde plek in dit klassement delen.

Naast zijn kopkracht heeft de kleine centrumspits ook veel balcontacten in de zestien meter van de tegenstander, maar liefst tien. Hiermee staat Ugalde op plek vijf in dit klassement, op nummer één staat PSV'er Guus Til met achttien balcontacten. Hij wordt gevolgd door Santiago Giménez (13), Luuk de Jong (12) en Iñigo Córdoba (11).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties