Eerste elftal

Ugalde ook komend seizoen bij FC Twente? "Ze dwingen mij niet"

Ugalde ook komend seizoen bij FC Twente? "Ze dwingen mij niet"

Het heeft iets langer dan anderhalf jaar geduurd voordat Manfred Ugalde écht liet zien wat hij in huis heeft. Hij werd in de zomer van 2021 op huurbasis overgenomen van de City Football Group. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 4 basisplekken en 21 invalbeurten waarin hij 3 keer scoorde en 2 assists leverde. Er was twijfel, maar desondanks besloot Ugalde om nog een extra jaar verhuurd te worden aan FC Twente. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft is hij nu eindelijk ontketend.

Door de zwakke prestaties van Van Wolfswinkel werd Jans bijna gedwongen om de spits uit Costa Rica een kans te geven. Na de uitstekende invalbeurt tegen sc Heerenveen (één doelpunt) mocht Ugalde starten in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij scoorde nu twee keer waardoor Jans niet meer om hem heen kon. Tegen AZ had Ugalde vervolgens maar 11 minuten nodig om opnieuw twee keer te scoren en dat was uiteindelijk voldoende voor de 2-1 overwinning.

Nu Ugalde eindelijk laat zien wat hij in zijn mars heeft, wordt er door de supporters direct vooruit gekeken naar komend seizoen. In deze vorm is Ugalde een plaag voor iedere verdediging en kan de club nog veel plezier aan hem beleven. De vraag is echter wat Ugalde zelf wil en ook de City Football Group. Staan ze open voor nog een derde jaar FC Twente? De spits heeft nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Ugalde vindt het nog te vroeg om hier antwoord op te geven. Wel laat hij weten dat hij zelf bepaalt voor welke club hij gaat spelen. "Zij dwingen mij niet om ergens te gaan spelen, dat vind ik wel zo prettig en voelt ook goed", vertelt hij in gesprek met de Telefraag. "Zij geven mij een paar opties en ikzelf maak uiteindelijk de keuze. Maar zover is het nog lang niet. We zijn met FC Twente terug in de race om Europees voetbal. Daar ligt op dit moment mijn prioriteit.”

Poll

Moet FC Twente een poging wagen Ugalde een derde jaar te huren?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties