Eerste elftal

Ugalde op avontuur: Spits blijft thuisland missen, maar heeft grote dromen in Europa

Ugalde op avontuur: Spits blijft thuisland missen, maar heeft grote dromen in Europa

Op achttienjarige leeftijd begon het avontuur van Manfred Ugalde. De spits vertrok uit geboorteland Costa Rica, omdat hij door City Football Group voor 875.000 euro werd weggekocht bij Deportivo Saprissa en ging spelen bij Lommel SK, een club op het tweede Belgische niveau. Na een prima seizoen besloot FC Twente de jonge spits te huren. Aan het einde van zijn tweede huurperiode in Enschede ging hij los, waarna de club besloot Ugalde voor vier miljoen euro over te nemen van City Football Group.

"Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik geniet er heel erg van. Nu het december is, ben ik helemaal blij dat ik mijn familie kan zien", zegt Ugalde in gesprek met ESPN. Helemaal in Twente mist hij zijn familie in Midden-Amerika wel. "Sinds ik hier ben, is het een beetje lastig, want het is anders. Ik ben ver van ze vandaan. Ik heb mijn vriendin hier, die steunt me heel goed, maar ik blijf mijn familie missen, hoe lang ik ook in het buitenland speel."

De vriendin van Ugalde heeft helaas nog geen visum weten te bemachtigen, waardoor ze niet altijd met de spits samen kan zijn. "Maar we zijn bezig met een verblijfsvergunning voor langere tijd", zegt Ugalde. "Dat gaat goed. Ze is in Costa Rica om het te regelen. Ze moet tot januari wachten en dan krijgt ze hem waarschijnlijk."

In de toekomst wil Ugalde zijn avonturen uitbreiden. "Mijn droom is om te blijven groeien als speler, hier bij Twente of bij een andere club. Hopelijk in een sterkere competitie bij een sterkere club. Maar dat is een volgende stap. Hier ben ik gelukkig en op mijn gemak. We spelen om een plek in de Champions League. Dat is heel belangrijk. Maar mijn droom is om in een sterkere competitie te spelen, op een hoger niveau, op de toppen van mijn kunnen", besluit de 21-jarige spits, die eerder al aangaf graag ooit voor Atlético Madrid te willen spelen.

Opinie: Welk cijfer geef jij Ugalde voor zijn eerste seizoenshelft? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties