Eerste elftal

Ugalde staat ervoor open om terug te keren bij Costa Rica

Ugalde staat ervoor open om terug te keren bij Costa Rica

Manfred Ugalde is dicht bij een terugkeer bij het nationale elftal van Costa Rica. De jonge spits van FC Twente gaf in 2021 aan om niet meer uit te komen voor zijn land omdat hij zich niet gewaardeerd voelde door de bondscoach.

Volgens de betrouwbare Costa Ricaanse journalist Kevin Jimenez, zou Ugalde weer openstaan om terug te keren bij het nationale elftal van Costa Rica. De bondscoach waar Ugalde niet goed mee kon omgaan, Fernando Suarez, is niet langer de bondscoach van Costa Rica. Hierdoor gaat er een nieuwe deur open voor de interlandcarrière van Ugalde.

Ugalde werd openlijk beledigd door de bondscoach en wilde daardoor niet meer uitkomen voor Costa Rica. De zaakwaarnemer van Ugalde zou al meerdere gesprekken hebben gehad met de Costa Ricaanse bond voor een mogelijke terugkeer bij het elftal.

Volgens ESPN zou Ugalde het ja-woord al hebben gegeven tijdens een gesprek met Claudio Vivas, de sportief directeur van Costa Rica. Dit gesprek verliep goed, waardoor de terugkeer van Ugalde dichtbij is.

Ugalde heeft tot dusverre twee wedstrijden gespeeld voor het Costa Ricaanse elftal, tegen de Verenigde Staten en Panama. In september zal Costa Rica het opnemen tegen Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten tijdens een tournee dat in Europa zal plaatsvinden. De kans is groot dat Ugalde dan deel uitmaakt van de Costa Ricaanse ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties