Eerste elftal

Ugalde verklaart: Om deze reden scoort hij een stuk minder dan vorig seizoen

Ugalde verklaart: Om deze reden scoort hij een stuk minder dan vorig seizoen

Manfred Ugalde scoorde in de eerste acht wedstrijden van het seizoen één keer en gaf één assist. In de vier wedstrijden daarna verbeterden zijn statistieken: Ugalde scoorde tweemaal en was eenmaal goed voor de beslissende eindpass. Toch zijn de statistieken (twaalf wedstrijden, drie goals, drie assists) nog wat teleurstellend voor de spits waar FC Twente maar liefst vier miljoen euro voor neerlegde.

Vorig seizoen blonk Ugalde juist uit in het scoren van doelpunten. De 21-jarige Costa Ricaan heeft wel een verklaring voor het feit dat hij dit seizoen minder scoort. "Ik heb nu een andere rol", vertelt de spits in gesprek met Voetbal International. "Toen Joseph Oosting trainer werd, heeft hij daarover met me gesproken. Hij vraagt me meer mee te doen. Ik voel me nu belangrijker voor het team. Heb meer balcontacten, draag meer bij aan ons combinatiespel."

"Als ik me laat zakken, dan trek ik verdedigers met me mee. Zo ontstaat er ruimte voorin, waarvan ploeggenoten kunnen profiteren. Daardoor scoor ikzelf wel minder dan hiervoor. Voor een spits is dat iets wat wel steekt. Misschien moet ik nog een iets betere balans vinden tussen meevoetballen en aanwezig zijn in het strafschopgebied. Maar de trainer is tevreden en als team draaien we goed. Dat is het belangrijkste", besluit Ugalde.

Ugalde is momenteel op stap met Costa Rica. Het Midden-Amerikaanse land ging in de nacht van donderdag op vrijdag grandioos onderuit in en tegen Panama: er werd met 3-0 verloren in de kwartfinale van de CONCACAF Nations League. Ugalde speelde de volle negentig minuten. In de nacht van dinsdag op woensdag kan Costa Rica de 3-0 achterstand in eigen huis ombuigen. Daarna zal Ugalde snel moeten terugkeren naar Twente, want zaterdag om 18:45 uur staat het duel tegen PSV op het programma.

Opinie: Vind jij dat Ugalde zijn rol juist invult of zou hij meer voor de goal moeten komen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties