Eerste elftal

Ugalde verklapt: Clublegende Bryan Ruiz niet zijn jeugdheld

Ugalde verklapt: Clublegende Bryan Ruiz niet zijn jeugdheld

Manfred Ugalde maakte afgelopen zomer na twee jaar verhuurd te zijn door Manchester City, de definitieve overstap naar FC Twente. De club betaalde naar verluidt een bedrag van bijna vier miljoen euro voor de Costa Ricaan die sindsdien de eerste spits is van FC Twente. Vaak wordt de link gelegd tussen Ugalde en zijn voorganger en clublegende Bryan Ruiz, maar toch wel verrassend is dat niet zijn jeugdheld.

Na de wedstrijd tegen Feyenoord werd de strijdende Ugalde ook vergeleken met Luis Suárez. "Ik denk dat we veel gemeen hebben. We werken heel hard en zijn moeilijk van de bal af te krijgen. Het is een compliment om vergeleken te worden met zo’n grote speler, iemand naar wie ik zo vaak met bewondering heb gekeken. Maar het is niet mijn ambitie de nieuwe Luis Suárez te worden", vertelt Ugalde in gesprek met Voetbal International."

"Ik ben vooral bezig om elke dag een betere versie van mezelf te worden. En als ik toch een inspiratiebron moet noemen, dan is het Sergio Agüero. Vanwege zijn dribbels, zijn snelheid, zijn schoten met links en rechts. Op zijn zestiende was hij al een sensatie in Argentinië. Later zat ik ademloos voor de tv als hij weer eens schitterde bij Atlético Madrid of Manchester City. Agüero was mijn jeugdheld." En dus niet je landgenoot Bryan Ruiz?

"Bryan is een voorbeeld voor alle Costa Ricaanse voetballers. We hopen allemaal op een carrière zoals hij die heeft gehad. Maar ik was te jong om zijn topjaren als speler bewust mee te krijgen. En Nederland was ver van huis. Ik hoorde natuurlijk wel veel over hem en zag af en toe beelden van zijn wedstrijden in de Eredivisie. En toen we thuis een spelcomputer kregen, volgens mij was het een PlayStation 2, speelde ik in Pro Evolution Soccer het liefst met FC Twente. Vanwege Bryan Ruiz. Ik ben er trots op dat ik zijn spoor heb mogen volgen naar Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties