Eerste elftal

Ugalde verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand maart

Ugalde verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand maart

Manfred Ugalde is in de prijzen gevallen. De Costa Ricaan is verkozen tot het Johan Cruijff Talent van de Maand. De spits heeft op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd van alle eredivisiespelers van 21 jaar of jonger. Hij nam de prijs in ontvangst bij het trainingscentrum in Hengelo. Naast de trofee ontving hij ook een cheque van 2.500 euro.

Ugalde scoorde als invaller tegen sc Heerenveen (3-3), maakte twee goals als basisspeler tegen Fortuna Sittard (0-3) en was de gevierde man door beide goals tegen AZ (2-1) voor zijn rekening te nemen. Met zijn vijf doelpunten scoorde de spits afgelopen maand minstens twee keer vaker dan iedere eredivisiespeler en was hij iedere 36 minuten in de Eredivisie goed voor een goal.

Daarnaast was Ugalde in maart goed voor veertien schoten en zeven schoten op doel, ondanks hij slechts 67% van het totaal aantal speelminuten speelde was dat meer dan iedere andere speler. Het leverde de aanvaller van FC Twente tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op. Ook werd Ugalde als enige speler van FC Twente opgenomen in het Elftal van de Maand. Onder het bericht de volledige selectie.

Naast een bokaal ontvangt de spits namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500,- ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Ook heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundation.

Ugalde verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand maart

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties