Eerste elftal

Uitblinker Drommel: "Het blijft risicovol, maar dat is voetbal"

Uitblinker Drommel: "Het blijft risicovol, maar dat is voetbal"

Mede dankzij een sterk keepende Drommel houdt FC Twente een punt over aan het uitduel met sc Heerenveen. Na de wedstrijd verschijnt hij voor de camera van FOX Sports. Eerst worden er wat beelden bij gepakt.

"Kijk, hier was ik net iets te laat", becommentarieert hij een schwalbe van een Heerenveen-speler. "Maar hij zegt: 'als ik niet over je heen spring, dan raak ik je hoofd'. En deze bal moet gewoon weg, zodat er geen kans uit kan ontstaan", legt hij uit bij een andere actie.

"Eerste nul van het seizoen", is Drommel blij. Hij heeft wel wat pijn aan zijn hoofd aan het duel overgehouden. "Een klein bultje, maar dat gaat zo over."

Dankzij de nieuwe spelregel, begint FC Twente steeds vroeger met opbouwen. "Ik had ook één momentje dat ik iemand anders inspeelde, maar soms voetbal je je er wel heel goed onderuit en kan je een hele goede aanval opzetten. Het blijft risicovol, maar dat hoort bij het voetbal."

[google]

"Je moet kijken wanneer het kan en wanneer niet, en anders moet je gewoon de lange bal trappen."

De Tukkers zijn nog altijd ongeslagen. Hoe kijkt de doelverdediger terug op de afgelopen wedstrijden? "Vorige week hadden we moeten winnen, nu moet je blij zijn met een punt. Heerenveen was sterk en creëerde veel kansen. We zijn nog ongeslagen en moeten op die manier doorgaan. Volgende week krijgen we Utrecht-thuis, dus er komt nog wat aan."

Had hij zelf verwacht dat FC Twente dit puntenaantal zou halen? "Dat vind ik lastig. Vooral die eerste wedstrijd tegen een goede ploeg als PSV, dan is het heel goed dat je een puntje haalt. Tegen Groningen pak je dan drie punten, hetzelfde aantal had ik verwacht tegen RKC. En nu pak je een punt, daar mag je tevreden mee zijn", besluit hij.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties