Eerste elftal

Uitgefloten AZ kruipt door oog van de naald en loopt in op FC Twente

FC Twente, AZ en Ajax leken uit te moeten gaan maken wie er dit seizoen derde gaat worden in de eredivisie. Ajax kan op papier nog derde worden, maar dan is er een mirakel nodig. AZ is daarom nog de enige overgebleven concurrent. Afgelopen week deed FC Twente al goede zaken door vier punten uit te lopen en de Alkmaarders op acht punten te zetten. Vandaag speelt AZ thuis tegen RKC Waalwijk en de ploeg van Maarten Martens leek punten te gaan verspelen, maar knokte zich terug.

Na 45 minuten spelen gingen de ploegen rusten met een 0-2 voorsprong voor de Waalwijkers. Het kwam de thuisploeg op een fluitconcert te staan. Met name de tweede goal was schitterend. Het was David Min die scoorde vanaf de middellijn. In de tweede helft was er eigenlijk geen vuiltje aan de hand, maar de doelman van RKC liet zich vervolgens twee keer verrassen.

In de 66e minuut bij een schot van Sugawara en negen minuten later bij een schot van Sadiq. In de 77e minuut scoorde Pavlidis de 3-2 en zette AZ voor het eerst op een voorsprong. Deze gaven de Alkmaarders niet meer uit handen. Door de overwinning van AZ is het gat met FC Twente verkleind van acht naar vijf punten. De Tukkers spelen zondag om 16:45 uit bij Ajax.