Eerste elftal

Uniek FC Twente heeft verbinding met supporters als nooit tevoren: "Echt kippenvel"

Uniek FC Twente heeft verbinding met supporters als nooit tevoren: "Echt kippenvel"

Supporters van clubs als Feyenoord en Ajax noemen FC Twente weleens een 'provincieclubje'. Ze proberen ons te beledigen, maar daar hebben ze ons niet mee. De kracht regio is juist iets wat FC Twente zo mooi maakt. De laatste jaren is er weer iets prachtigs opgebouwd, iets waar de regio trots op kan zijn, en is. Dat ziet ook technisch directeur Arnold Bruggink, die veel te danken heeft aan Paul van der Kraan en voorganger Jan Streuer.

"Een grote kracht die Paul en Jan hebben teruggebracht bij FC Twente, is dat ze Twente een gezicht hebben gegeven", zegt Bruggink bij de Nieuwjaarsreceptie van FC Twente. "De herkenbaarheid van het elftal, wat er staat, de energie van de spelers en van de mensen, dat voel je. De mensen op de tribune denken: hé, dat zijn spelers van ons, daar kun je trots op zijn. Ik denk dat dat echt een van de allergrootste kwaliteiten en krachten is van FC Twente. Twente heeft letterlijk weer een gezicht gekregen waar supporters zich mee verbonden voelen. Ik denk dat daarom ook het stadion vol zit."

De trots van de supporters was het best te merken tijdens de laatste minuten en na afloop van de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce. FC Twente werd die avond uitgeschakeld in de Conference League, maar had wel alles gegeven wat het had. De supporters zongen vol trots over de liefde voor hun club.

Die avond is Bruggink bijgebleven. "Dat is echt kippenvel. Het was een supermoeilijke wedstrijd. We hadden de wedstrijd daar met 5-1 verloren. De laatste tien minuten van de wedstrijd hier bleef het stadion maar steunen en zingen. Dan zit ik met kippenvel op de tribune, want je voelt vanaf dat moment gewoon de verbinding. De supporters snappen dat het een uitzichtloze situatie is, maar iedereen ziet nog steeds dat we ervoor vechten. Daar gaat het altijd om. Als dat zo is, denk ik dat je hier heel veel kunt maken", aldus de technisch directeur.

"Een van de belangrijkste kwaliteiten van de regio is dat we nuchter zijn. We bedenken goed dat we overpresteren. Wij vieren pas, als er daadwerkelijk iets te vieren valt. Dat hoort ook bij Twente. Tot die tijd moeten we gewoon bedenken: oké, ook gewoon normaal doen", zegt Bruggink. Presentator Bert Eeftink haakt in met een leuke grap. "Dat is wel een mooie eigenschap aan FC Twente: de grootste bieromzet en desondanks nuchter zijn. Dat is knap." Bruggink besluit: "En dat allemaal in De Grolsch Veste."

Alleszeggende beelden na Fenerbahce-thuis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties